Abel, een mini-musical voor kinderen in hafabra-bezetting

Abel, een mini-musical voor kinderen in hafabra-bezetting

Abel is de nieuwe mini-musical voor kinderen van de basisschool en HaFaBra-orkest. Nu verkrijgbaar bij AM Music.

(advertorial)

Dit avontuurlijke verhaal is gebaseerd op de ontdekkingsreizen van Abel Tasman. Schrijfster Clara Rullmann heeft het verhaal geschreven vanuit de belevingswereld van kinderen; Krijn de avontuurlijke scheepsjongen en dochter Claesje die haar vader (Abel Tasman) zo weinig ziet vanwege zijn vele ontdekkingsreizen. De ontmoeting van Krijn de scheepsjongen en het Maori-meisje Pounamu is eveneens een prachtig hoogtepunt in het verhaal.

De liederen
De voorstelling begint met de Ouverture, gevolgd door de liederen Droom groot, De wereld is rond, Hij komt wel weer terug en de shanty Tasman op Zee. Het bekende Maori-volkslied Epo i tai tai e uit Nieuw Zeeland wordt a capella gezongen.

Het blaasorkest
De arrangementen zijn speciaal door Peter van der Zwaag voor harmonieorkest, fanfare en brassband geïnstrumenteerd. Daarnaast zijn er speciale “leerling-partijen” in C, Bb, Eb en F voor beginners geschreven, zodat de hele vereniging hieraan kan deelnemen.

Uitvoeringsmogelijkheden
De mini-musical Abel, een verhaal over dromen en ontdekken kan op verschillende manieren worden uitgevoerd: In samenwerking met enkele groepen van een basisschool en de muziekvereniging. Vanuit de muziekvereniging met AMV leerlingen of ‘meezinggroep’ (evt. samen met een zanggroep of shantykoor).

Kijk op www.ammusic.nl voor meer info of klik HIER voor de online brochure.

Gepubliceerd: 01 NOV 2022 - 19:32
Laatste update: 09 NOV 2022 - 10:24