Actie om jubileumcompositie van Philip Sparke per maat te sponsoren

Actie om jubileumcompositie van Philip Sparke per maat te sponsoren

Harmonieorkest Advendo uit Franeker is een crowdfundactie gestart om een compositie-opdracht aan Philip Sparke per maat te laten sponsoren.

Volgend jaar, op 21 juni 2022, bestaat harmonieorkest Advendo Franeker 100 jaar. Een springlevende "oude dame" met bijna 100 leden. Een vereniging waar jong en oud met passie en plezier muziek maakt.

De grote wens van de jubilerende vereniging: een eigen compositie geschreven door de Britse componist Philip Sparke. Een muziekstuk dat gaat over de rijke historie van de stad Franeker, over het Eise Eisinga Planetarium, de oude Academiestad, de Martinikerk, de Elfstedentocht, kaatsarena Sjûkelân met de PC en nog vele andere historische monumenten. Een compositie die Advendo vol trots wil uitvoeren in ons jubileumjaar 2022 en die nog jaren zal klinken op diverse podia in binnen- en buitenland.

Om dit mogelijk te maken is veel geld nodig; de compositie-opdracht alleen kost al 8.000 euro. Mensen kunnen daarbij helpen door één of meer van de circa 500 muziekmaten van het muziekstuk te sponsoren.

Voor een tientje kunt u al een maat in deze prachtige compositie sponsoren. Kijk voor meer info op: https://www.voordekunst.nl/ontdek?q=advendo 

Foto: Aanlevering Advendo

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 16 JUL 2021 - 12:15
Laatste update: 16 JUL 2021 - 12:19