Actie voor muzikanten en dansers met een verstandelijke beperking

Actie voor muzikanten en dansers met een verstandelijke beperking

Color Guard Nederland sluit zich aan bij de collecte van Handicap.nl om muzikanten en dansers met een verstandelijke beperking een podium te bieden.

CGN, een doelgroep van de KNMO, is initiator van het project Phila Slag&Vlag. CGN en de KNMO gaan samen met onze projectpartners Stichting Philadelphia Zorg en Handicap.nl de komende jaren ons inzetten om mensen met een verstandelijke beperking heerlijk muziek te laten maken of te laten dansen bij een lokale muziek- en/of dansvereniging. Dit kan een showband, marchingband, drumband, harmonie, fanfare, blaaskapel, brassband, een colorguardgroep zijn of een twirlteam maar ook een dansgroep. Op deze manier dragen we ons maatschappelijke steentje bij. Op de CGN Championships in 2018 en 2019 heeft iedereen kunnen zien wat voor plezier deze mensen hebben als ze kunnen spelen voor een groot publiek en wat deed het ons veel toen we er getuige van waren.

Inmiddels heeft het project bij 10 verenigingen geholpen een groep op te zetten voor mensen met een verstandelijke beperking. We willen dit de komende twee jaar naar 30 brengen. Dit is geweldig maar het is natuurlijk ook de bedoeling dat deze groepen zichtbaar zijn voor publiek. We willen die groepen natuurlijk altijd een podium bieden bijvoorbeeld op CGN-evenementen. Op de CGN Championships zal er altijd een Phila Slag en een Phila Vlaggroep te zien zijn maar we willen ook deze groepen een eigen evenement geven binnen CGN. Daar doen natuurlijk ook de gewone groepen aan mee maar het evenement zal de aandacht vooral op de Phila Slag&Vlag groepen hebben.  Natuurlijk speelt hier ook de maatregelen rond Corona een rol. Wij denken echter we ook via online evenementen met deze groep mensen hele mooie dingen kunnen doen.

Om dit te verwezenlijken is natuurlijk geld nodig. CGN betaalt dit allemaal uit de inkomsten van de evenementen. In de huidige omstandigheden wordt dit een enorme uitdaging. CGN sluit zich daarom aan bij de collecte van Handicap.nl om op deze manier geld in te zamelen zodat we de Phila Slag&Vlag groepen ook een mooie plek binnen het CGN kunnen geven en dat verdienen ze.

KLIK HIER en doneer.  Iedere bijdrage, klein en groot, is welkom. CGN krijgt 50% van de opbrengsten om mooie momenten te creëren voor de Phila Slag & Vlaggroepen.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/

Gepubliceerd: 04 SEP 2020 - 15:55
Laatste update: 09 SEP 2020 - 08:57