Adams Fluit Festival: walhalla voor iedere fluitist 

Adams Fluit Festival: walhalla voor iedere fluitist 

Het Adams Fluit Festival is inmiddels uitgegroeid tot het toonaangevende fluitevenement in Europa. Van 22 tot en met 24 april vindt bij Adams Musical Instruments in Ittervoort de vijftiende editie plaats.

Het Internationaal Adams Fluit Festival biedt tal van activiteiten voor de beginnende amateurfluitist, de fluitstudent en de professionele fluitist. Een Walhalla dus voor iedere fluitspeler. Vooraanstaande fluitisten uit heel Europe verzorgen masterclasses, workshops en concerten. Daarnaast is er een grote fluitbeurs waarop de belangrijkste bouwers van dwarsfluiten, piccolo’s, kopstukken en fluitaccessoires hun artikelen aanbieden. Ook is er een groot aanbod van bladmuziek en zijn er veel koopjes en aanbiedingen.

Een greep uit de internationaal vermaarde fluitisten die lessen geven, workshops leiden en/of concerteren verzorgen:

  • Sir James Galway, internationaal solist
  • Emily Beynon, 1e fluitist Koninklijk Concertgebouworkest
  • Kersten McCall, 1e fluitist Koninklijk Concertgebouworkest
  • Ulla Miilmann, 1e fluitist Royal Danish Radio Symphony
  • Gareth Davies, 1e fluitist London Symphony Orchestra
  • Birgit Ramsl, 1e fluitist Wiener Volksoper
  • Anaïs Benoit, 1e piccolo Orchestre de Paris

Naast masterclasses zijn er workshops over onder andere ademhaling, houding, blessures bij muzikanten, ergonomie, improvisatie en meer. Speciaal voor jeugdige bezoekers komt Berdien Stenberg met workshops over onder andere techniek. Rogier de Pijper verzorgt workshops waarin een goede houding met gebruik van de Jupiter Waveline fluit centraal staat. Voor 40+ bezoekers zijn er aparte workshops en wordt een flutechoir samengesteld. Verder houdt de Stichting Nationaal Fluitconcours diverse activiteiten, zoals de finale van de Dutch International Flute Competition en De Fluitwedstrijd voor jongeren van 5 tot en met 18 jaar.

Het Fluit Festival wordt gehouden van 22 tot en met 24 april (dagelijks van 9.00 – 18.00 uur) op de bovenverdieping van Muziekcentrale Adams in Ittervoort. Voor meer informatie en aanmelding www.flutefestival.nl. 

Op de foto: Rogier de Pijper verzorgt workshops waarin een goede houding met gebruik van de Jupiter Waveline fluit centraal staat. 

Gepubliceerd: 05 APR 2022 - 16:42