Adams Ittervoort drie dagen in teken van de fluit

Adams Ittervoort drie dagen in teken van de fluit

Juliette Hurel, Kersten McCall en Wally Hase. Een greep uit de vele nationale en internationale fluitisten die van 12 tot en met 14 april meewerken aan de 14de editie van Adams International Flute Festival.

Tal van fluitcoryfeeën verzorgen masterclasses, workshops, concerten en lezingen. Vooral het laagdrempelige en familiaire karakter van het festival spreekt amateurfluitisten en professionals aan om ieder jaar massaal Adams Muziekcentrale in Ittervoort te bezoeken.

Een overzicht van de masterclasses: Juliette Hurel (1e fluitiste van het Rotterdams Philharmonisch Orkest), Kersten McCall (1e fluitist van het Koninklijk Concertgebouworkest), Wally Hase (hoofdvakdocent dwarsfluit aan de Universität für Musik und darstellende Kunst in Wenen), Gareth Davies (1e fluitist van het London Symphony Orchestra), Anna Garzuly (1e fluitiste van het Gewandhaus Orchester van Leipzig), Gudrun Hinze (1e piccolo van het Gewandhaus Orchester van Leipzig), Eyal Ein-Habar (voormalig 1e fluitist van het Israel Philharminic Orchestra) en Anna-Cathérine Heinzmann (de nieuwe fluitprofessor van het Conservatorium van Essen).

Concerten van onder andere het Leipziger fluitensemble Quintessenz, het sextet 6Sense, Wally Hase en Olga Ivusheikova uit Moskou, Ilonka Kolthof op piccolo en de wereldpremière van het 1st European Contra Bass Flute Ensemble.Verder workshops ademhaling, houding, improvisatie, jazz, samenspel, concentratie en techniek, diverse activiteiten voor de jeugd en de grootste fluitbeurs van Europa.

Adams International Flute Festival is gratis toegankelijk. Voor deelname aan masterclasses of workshops moet ingeschreven en betaald worden. Vanaf NS-station Weert rijdt elke twintig minuten een shuttlebusje naar Ittervoort. Meer informatie: www.flutefestival.nl.

Op de foto: fluitist Kersten McCall van het Concertgebouworkest. Foto: YouTube.

Gepubliceerd: 11 MAA 2019 - 09:16
Laatste update: 11 MAA 2019 - 09:25