Advies KNMO: schrap alle evenementen tot 31 maart

Advies KNMO: schrap alle evenementen tot 31 maart

Op basis van de informatie van de overheid van 12 maart 2020 adviseert de KNMO muziekverenigingen en leden/bonden om met onmiddellijke ingang alle evenementen tot en met 31 maart af te gelasten. Daarbij laten wij het maatschappelijk belang van onze sector en de daarbij behorende verantwoordelijkheid zwaar wegen. Zoals u zult begrijpen zijn we niet lichtvaardig tot dit besluit gekomen omdat we ons bewust zijn van de enorme impact die dit heeft.

Evenementen van leden/bonden van de KNMO
Gezien de uitbreiding van het coronavirus adviseren wij, mede naar aanleiding van richtlijn van de overheid d.d. 12 maart 2020, alle bonden/leden om met onmiddellijke ingang hun activiteiten/evenementen te annuleren onafhankelijk van het aantal deelnemers c.q. bezoekers.

Onder deze evenementen vallen o.a.:
● Concertwedstrijden
● Sportwedstrijden (Majorette/Twirl/CGN)
● Solistenwedstrijden
● Muziekexamens
● Expertise bijeenkomsten

Evenementen van (muziek)verenigingen
Gezien de uitbreiding van het Coronavirus adviseren wij, mede naar aanleiding van richtlijn van de overheid d.d. 12 maart 2020, alle (muziek)verenigingen om met onmiddellijke ingang hun activiteiten/evenementen te annuleren onafhankelijk van het aantal deelnemers c.q. bezoekers. Onder deze evenementen vallen o.a.:
● Concerten
● Taptoes
● Muzieklessen
● Repetities

Wij begrijpen dat deze maatregelen drastisch zijn en zijn er ons van bewust dat het annuleren van evenementen waar vaak een lange en intensieve voorbereiding voor is geweest ingrijpend is. Gezien de mogelijk gezondheidsrisico’s en verdere verspreiding van het coronavirus onderschrijven wij het advies van de regering in haar persconferentie van 12 maart 2020. We hebben samen een verantwoordelijkheid om verdere verspreiding van het coronavirus met alle daarbij behorende gevolgen te voorkomen.

Namens het bestuur van de KNMO,
Bart van Meijl
Voorzitter
Utrecht, 12 maart 2020

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

 

Gepubliceerd: 12 MAA 2020 - 16:35
Laatste update: 12 MAA 2020 - 16:39