Afscheid dirigent Joop Nijholt bij Crescendo

Afscheid dirigent Joop Nijholt bij Crescendo

Joop Nijholt, sinds 2017 dirigent van het Tweede Harmonie Orkest van Crescendo, nam tijdens een bijzonder optreden bij de ruïne van Teylingen in het kader van de Open Monumentendag afscheid van zijn orkest. 

Nijholt heeft het orkest bij een aantal unieke locaties mogen dirigeren. Zo begon hij vijf jaar geleden in de Efteling en volgden er vele andere mooie optredens voor het THO. Dit jaar dirigeerde hij het orkest onder andere bij een prachtig optreden tussen de bollen bij De Tulperij met uitzonderlijk veel bezoekers. Ook bij zijn laatste werkdag voor Crescendo waren er vele leden van Crescendo komen kijken en luisteren bij het spektakel op deze schitterende locatie, georganiseerd door de Stichting Oud Sassenheim.

Na het laatste optreden waren er mooie woorden van Crescendo en kreeg hij bloemen en cadeaus uit handen van Matthijs Mosselaar, manager van het Tweede Harmonie Orkest. De zoektocht naar een nieuwe dirigent kan beginnen. In de tussenliggende periode zal het orkest gedirigeerd worden door Esther Hoek en zal zij het THO onder andere dirigeren op weg naar het Sastival, hét muziekfestival voor opleidingsorkesten welke op 5 november aanstaande zal worden gehouden in het Leeuwenhorst.

Op de foto:
Links Matthijs Mosselaar, rechts Joop Nijholt

Gepubliceerd: 13 SEP 2022 - 13:58
Laatste update: 13 SEP 2022 - 14:01