Afsluitdijk als decor van muzikaal spektakel in 2025

De Afsluitdijk, blaasorkesten en fietsers als decor: Hollandser kan het niet. Dat is het beeld dat de initiatiefnemers Guus Pieksma en Annewiep Bloem als stip op de horizon voor ogen hebben met FLARDEN2025.

Het publiek fietst vanaf Zurich (aan de Friese kant) of Den Oever (aan de Noord-Hollandse kant) over het vernieuwde fietspad op de Afsluitdijk. Verdeeld over de hele lengte zorgen fanfares, brassbands, jeugdorkesten en harmonieën uit binnen- en buitenland voor een filmisch sound landscape. Halverwege de 32 kilometer lange dijk, bij Breezanddijk, komt symbolisch de verbinding tot stand wanneer de fietsers vanuit beide richtingen elkaar ontmoeten om samen een muzikaal hoogtepunt te beleven.

De Afsluitdijk, grande dame onder de weg- en waterbouwwerken, is bijna 90 jaar en nog
springlevend. Symbool van kracht, verbinding en innovatie. Waar bezoekers vanuit de hele wereld zich over verwonderen.

Op dit moment wordt gebouwd aan een nieuwe toekomst van De Afsluitdijk. Nóg hoger
en sterker, met een vismigratierivier, extra sluizen en innovatieve energievormen. Een nieuw fiets- en wandelpad met zicht op de Waddenzee zorgt straks voor de ultieme beleving van De Afsluitdijk.

Dat fietspad heeft Guus en Annewiep geïnspireerd tot FLARDEN2025. Het vormt straks, samen met de dijk, het speelveld voor een grootse muzikale belevenis. Het verhaal van de dijk verbeeld in een nieuwe muziekcompositie. De initiatiefnemers hopen hiermee een wereldpodium te bieden voor de zo kenmerkende muziekcultuur van Nederland en De Afsluitdijk op de wereldkaart te zetten.

Kijk alvast naar bijgaande trailer en op www.FLARDEN2025.nl voor het voorlopige programma.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 27 MAA 2021 - 12:12