Aftrap samenwerking drumfanfares Waadhoeke

Aftrap samenwerking drumfanfares Waadhoeke

In Menaldum is het samenwerkingsproject van drie drumfanfares uit de regio Waadhoek van start gegaan. Drum- en Showfanfare CMH-Menaldum, drumfanfare Concordia Sexbierum en de drumfanfare van de christelijke muziekvereniging Oranje Minnertsga hebben de handen ineengeslagen.

De aftrap van de samenwerking werd officieel beklinken met het tekenen van een intentieverklaring. Hierdoor kan een speciaal opgericht kernteam nu officieel van start om in opdracht van de drie besturen te onderzoeken in welke vorm de samenwerking in de toekomst kan worden voortgezet. Het kernteam, bestaande uit negen leden (van elke vereniging drie), heeft inmiddels al een tussenverslag gepresenteerd. Het hele proces wordt begeleid door trajectbegeleiders van Rabobank ClubSupport.

Ook werd tijdens deze avond de projectnaam onthuld die door de leden tijdens een onlineverkiezing bedacht en gekozen is. Onder de naam DSG, wat staat voor Door Samenwerking Groot, treden ze muzikaal naar buiten. Het instructieteam bestaat uit Jurian Kampstra, Benjamin Veldhuizen en Michael Bakker. Zij hebben hun roots bij Advendo Sneek en zijn al sinds 2016 verbonden aan CMH-Menaldum.

Gepubliceerd: 05 FEB 2022 - 16:16
Laatste update: 07 FEB 2022 - 14:15