Ale Nicolai volgt Pieter van Diepen op als voorzitter van NBK

Ale Nicolai volgt Pieter van Diepen op als voorzitter van NBK

De Stichting Nederlandse Brassband Kampioenschappen (NBK) heeft een nieuwe voorzitter. Ale Nicolai volgt Pieter van Diepen op, die na acht jaar terugtreedt als voorzitter en in de NBK-organisatie actief blijft als penningmeester.

“Met jaarlijks duizenden bezoekers en deelname van zo’n veertig bands uit het hele land is de NBK het grootste jaarlijkse amateurmuziekevenement van Nederland.”, zegt Ale Nicolai. “Ik kijk er naar uit om het goede dat is opgebouwd verder te ontwikkelen en de NBK te versterken als toonaangevend kampioenschap. Samen met het bestuur, de bands en andere betrokkenen wil ik me daar graag volop voor inzetten.”

De 58-jarige inwoner van het Friese Stiens heeft een lange staat van dienst in de brassmuziek. Oorspronkelijk als trombonist en daarna als journalist voor de Leeuwarder Courant, waarvoor hij jarenlang verslag deed van concerten en wedstrijden in het hele land. Met zijn aanstelling als NBK-voorzitter verlaat hij de journalistiek.

Scheidend voorzitter Pieter van Diepen feliciteert Ale met zijn benoeming: “Het bestuur is bijzonder blij te kunnen aankondigen dat Ale is benoemd als nieuwe voorzitter. Hij beschikt over veel kennis en een groot netwerk, en is in staat om samen met het bestuur het evenement in een volgende fase te brengen. Ik wens hem daarbij veel succes.”

Naast Ale is ook Michiel van der Schaaf nieuw in het NBK-bestuur. Als vice-voorzitter pakt hij de marketing, communicatie en media op en is de Nederlandse afgevaardigde in de European Brass Band Association, onder meer organisator van de Europese Brassbandkampioenschappen waar ons land wordt vertegenwoordigd door de NBK-winnaar in de kampioensdivisie.

Het bestuur van de NBK bestaat verder uit secretaris Harm Dijkstra en Paulwillem Lommerde, die de logistiek en de vrijwilligerscoördinatie voor zijn rekening neemt. Penningmeester Pieter van Diepen is namens de NBK tevens bestuurslid van het Repertoire Informatie Centrum (RIC)

De 42e editie van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen vindt plaats op 3 en 4 november 2023 in TivoliVredenburg Utrecht. Meer informatie is te lezen op www.enbk.nl.

Gepubliceerd: 14 JAN 2023 - 09:05
Laatste update: 16 JAN 2023 - 09:23