Aline Werkman-Schipper gekozen tot Person of the Year

Aline Werkman-Schipper gekozen tot Person of the Year

De Groningse dirigente Aline Werkman-Schipper is bij de poll van de Britse organisatie BrassFestUK gekozen tot Person of the Year 2019.

Voor de verkiezing waren 22 Britse dirigenten en muzikanten, onder andere Philip Harper, genomineerd. Aline Werkman was de enige kandidaat uit het buitenland. Op de tweede plaats eindigde Richard Milton van de band Whitworth Vale & Healey. De derde plaats was voor de jonge trombonist Adam Warburton van Wardle Academy Youth and Wardle Anderson Brass.

Aline Werkman was door Brassband Heman genomineerd voor de titel. Heman was jaren succesvol in de eerste divisie en won enkele keren de Nederlandse titel. In 2014 raakte de band in verval. Slechts een handvol muzikanten bleef over. Onder leiding van Aline Werkman begon de wederopbouw. Ze ging onder meer aan de slag met muzikanten die nog nooit in een brassband gespeeld hadden. Afgelopen najaar maakte de band na jaren afwezigheid weer zijn opwachting op de Nederlandse Brassband Kampioenschappen. Met durf en passie leidde Aline Werkman de band naar de nationale titel in de vierde divisie. Voor Brassband Heman reden om de Groningse te nomineren voor de titel Person of the Year. KNMO Klankwijzer voerde actie om te stemmen op de Nederlandse kandidaat.

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

 

Gepubliceerd: 16 DEC 2019 - 08:19
Laatste update: 16 DEC 2019 - 08:22