Alle bladmuziek van Gé Reinders gratis beschikbaar

Alle bladmuziek van Gé Reinders gratis beschikbaar

De Roermondse singer-songwriter Gé Reinders stelt alle arrangementen die hij heeft laten maken zijn optredens met (blaas)orkesten gratis beschikbaar. De stukken zijn vanaf vandaag te downloaden via www.gereinders.nl/bladmuziek.

Reinders reist nog ruim een maand door het land met zijn laatste show Oetblaoze (Uitblazen). Daarna gaat hij met pensioen. “Juist nu ik ga stoppen met toeren vind ik het mooi om al mijn muziek beschikbaar te stellen. Ik hoop zo iets terug te kunnen doen voor de blaasmuziekwereld.”

Het oeuvre omvat meer dan 150 volledige bewerkingen. Zo zijn van het succesnummer Blaosmuziek zeven verschillende arrangementen te downloaden. Behalve voor harmonie, fanfare en brassband zijn er ook versies voor houtkwintet, koperkwintet, koperensemble en symfonieorkest beschikbaar. Tot nu toe werd deze bladmuziek verkocht voor 90 euro per orkestarrangement.

Zowel de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) als het Fonds Sociale Instellingen (FSI) steunen dit project. “De LBM is er voor alle aangesloten muziekgezelschappen”, zegt LBM-voorzitter Noël Lebens. “De arrangementen van Gé Reinders zijn ook geschikt voor kleinere bezettingen. Dat maakt deze samenwerking voor ons extra interessant.” Jan Koks van FSI juicht het toe dat jonge blaasmuzikanten op deze manier de gelegenheid krijgen om gratis goede arrangementen te spelen.

De top van de Nederlandse blaasmuziek-componisten heeft nummers van Reinders bewerkt. Hardy Mertens, de Kerkraadse toondichter wiens stukken wereldwijd worden gespeeld, was de allereerste. Naast Hardy hebben ook andere grote namen uit de blaasmuziek nummers van Gé bewerkt, zoals Bert Appermont, Sandor Hendriks, Jel Jongen, Peter Kleine Schaars, Johan de Meij en Steven Walker.

Reinders toert nog tot 9 juni rond met zijn programma Oetblaoze. Zowel de show als de gelijknamige cd kregen dit seizoen uitstekende recensies. Meer informatie: http://www.gereinders.nl/

Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de nieuwskrant automatisch in je mailbox.

Gepubliceerd: 01 MEI 2019 - 12:12
Laatste update: 01 MEI 2019 - 13:57