Almer Zijlstra nieuwe dirigent van Pro Rege-B

Almer Zijlstra nieuwe dirigent van Pro Rege-B

Met ingang van september 2020 is Almer Zijlstra de nieuwe dirigent van het B-orkest van Pro Rege Heerenveen. Hij volgt Martine Reijenga op, die voor de zomervakantie afscheid heeft genomen van de jeugdleden van het orkest. Door de combinatie van zijn opleidingen op het gebied van onderwijs en muziek is Almer Zijlstra de ideale kandidaat om de muzikale leiding van het jeugdorkest op zich te nemen.

Almer Zijlstra begon al op jonge leeftijd met het beoefenen van de cornet. Vanaf zijn negende jaar heeft Almer trompetlessen gevolgd bij Maarten Miedema en later bij Andries Kramer. Almer kwam voor het eerst in aanraking met dirigeren toen hij de opleiding Onderwijsassistent Muziek in Drachten volgde. Hier volgde hij lessen ensembledirectie bij dirigent Klaas van der Woude en heeft hij trompetlessen gevolgd bij Friso Valkema.

Hierna besloot Almer in 2016 te starten met de Pedagogische Academie voor basisonderwijs te volgen (Pabo) aan NHL Stenden Hogeschool. Sinds 2020 studeert hij aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle en volgt daar HaFaBra directie bij Alex Schillings.

Naast dirigeren is Almer actief als cornettist bij Soli Brass uit Leeuwarden en als trompettist bij het Gelders Fanfare Orkest.

Tekst en foto: Aanlevering Pro Rege

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 17 SEP 2020 - 12:50
Laatste update: 17 SEP 2020 - 12:55