Amicitia Banholt naar defilé op Veteranendag 

Amicitia Banholt naar defilé op Veteranendag 

De Koninklijk Erkende Harmonie en Klaroenkorps Amicitia Banholt kreeg onlangs de eervolle uitnodiging om als muziekvereniging deel te nemen aan het defilé afgenomen door Koning Willem- Alexander ter gelegenheid van de Nederlandse Veteranendag op zaterdag 24 juni in Den Haag.

“Het is een enorme eer voor onze dorpsvereniging om ons voor de Koning en ruim 100.000 toeschouwers te presenteren op de Veteranendag en op landelijke televisie te komen", zegt voorzitter Willy Bours. "Dit is een geweldig cadeau in het jaar dat we al 130 jaar als vriendschappelijke (=Amicitia) muziekvereniging plezier beleven aan samen muziek maken. Wij zijn één van de heel weinige muziekverenigingen in Nederland die bestaat uit een harmonieorkest en een klaroenkorps dat samen optredens verzorgt met speciaal voor onze vereniging geschreven muziek. De succesvolle deelnames van ons klaroenkorps aan het Wereld Muziek Concours  zorgden ervoor dat we in-the-picture kwamen bij de selectiecommissie van de defensie-top van Nederland."

Het Nationaal defilé wordt live op tv uitgezonden in een speciale uitzending van NOS Live op NPO1 van 13.00 – 14.30 uur. Meer informatie is te vinden op de website Amicitiabanholt.nl en Veteranendag.nl.

Op de foto: Harmonie en Klaroenkorps Amicitia tijdens de Broonk in 2022.

Foto: ©ď¸George Deswijzen

Gepubliceerd: 24 MEI 2023 - 08:12
Laatste update: 24 MEI 2023 - 12:37