AMIGO verplaatst repetitiedag voor terugkeer Dennis Hazenoot

AMIGO verplaatst repetitiedag voor terugkeer Dennis Hazenoot

Show- & Marchingband AMIGO Leiden verplaatst de repetitieavond om een terugkeer van dirigent Dennis Hazenoot mogelijk te maken.

In december 2019 kwam de mededeling dat Dennis een kans kreeg bij de Floraband uit Rijnsburg, een uitdaging die hij uiteraard met beide handen aan moest nemen. Dit was voor AMIGO een domper na de jarenlange prettige samenwerking. De Show- & Marchingband was immers onder de bezielende leiding van Dennis in ruim 10 jaar tijd enorm gegroeid. Datzelfde gold voor Dennis die als 21-jarige bij AMIGO aan de slag ging. Bij zijn vertrek gaf Dennis aan dat hij absoluut nog niet klaar was bij AMIGO en het nog erg naar zijn zin had. Maar omdat zijn nieuwe orkest op dezelfde avond repeteert als AMIGO was dit onmogelijk te combineren.

Kort hierna brak corona uit en werd het hele muzikale leven in Nederland ‘op slot’ gegooid. De samenwerking met de nieuwe dirigent is helaas na een jaar in goed overleg beëindigd. Dit alles heeft AMIGO ertoe gebracht serieus te onderzoeken of een andere repetitiedag een optie was, waardoor mede Dennis benaderd zou kunnen worden.
En dit is gelukt! Helaas niet zonder het vertrek van enkele zeer gewaardeerde leden, maar we hopen dat die op termijn een oplossing vinden om zich toch weer aan te sluiten.
Voortaan zal de Show- & Marchingband dus repeteren op dinsdagavond van 20:00 tot 22:15. De maandelijkse zondagrepetitie blijft natuurlijk ook gewoon van kracht.

Hazenoot heeft bij zijn vertrek bij de vereniging het muziekstuk Seal of Trust (Zegel van Vertrouwen) gecomponeerd als cadeau voor de club. Een stuk met een dubbele betekenis blijkt nu. Enerzijds omdat hij het vertrouwen in AMIGO had dat het wel goed zou komen na zijn vertrek, anderzijds omdat AMIGO zoveel vertrouwen heeft in Dennis dat zij bereid zijn de repetitieavond te verplaatsen. Het ironische is nu dat Dennis komende tijd zijn eigen afscheidscadeau zal instuderen, welke bij gelegenheid maar omgedoopt gaat worden tot bekrachtigingsstuk van een warme relatie tussen dirigent en orkest.

Foto: Facebookpagina Dennis Hazenoot

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.klankwijzer.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 18 JUN 2021 - 10:29