André Kockelkoren: 80 jaar muzikale passie

André Kockelkoren: 80 jaar muzikale passie

In de 115-jarige geschiedenis van Fanfare Eendracht Huls-Simpelveld is er één bijzonder individu dat een verhaal kan vertellen dat bijna net zo oud is als de fanfare zelf. Zijn naam André Kockelkoren.

André’s leven is naadloos verbonden met zijn liefde voor muziek. Al sinds de bevrijding in 1944, toen hij slechts 9 jaar oud was, wilde hij, net als vele anderen, muziek maken op De Huls. Maar liefst 80 jaar later bespeelt hij nog steeds de saxbariton en is hij het stralende middelpunt van het korps. 

André Kockelkoren is een vertrouwd gezicht in Simpelveld, die elke ochtend - en bij mooi weer ook ’s middags - door het dorp wandelt, bekenden begroet en met iedereen een praatje maakt. Wanneer vermoeidheid toeslaat, rust hij even uit op een terrasje.

De fanfare is hem zeer dankbaar voor zijn jarenlange inzet voor de vereniging, voor zijn muzikale talent al 80 jaar lang en natuurlijk voor zijn grapjes en glimlach!

Op paasmaandag zet de fanfare André samen met Francien Zwanenburg en Lieke Brouns (beiden 12,5 jaar lid) in de bloemen tijdens een receptie vanaf 15.30 uur in zaal BijMaxime, Vroenhofstraat 1 te Simpelveld (tegenover de kerk).

Op de foto v.l.n.r. Francien Zwanenburg, André Kockelkoren, Lieke Brouns.

Foto©️: Foto Kaldenbach

Gepubliceerd: 01 APR 2024 - 11:21
Laatste update: 02 APR 2024 - 14:46