André Rieu schenkt 425.000 euro voor muziekonderwijs

André Rieu schenkt 425.000 euro voor muziekonderwijs

André Rieu doneert 425.000 euro aan het Jeugdfonds Cultuur Limburg. Met dat bedrag kunnen duizend kinderen in Limburg een jaar lang muziekles krijgen. Het gaat om kinderen uit gezinnen die moeten rondkomen van een bestaansminimum.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo, theaterles of een andere sportieve of creatieve activiteit. Voor die kinderen en jongeren betaalt het fonds de contributie / het lesgeld en in bepaalde gevallen de benodigde attributen.

Om aan het gebaar van Rieu een vervolg te geven wordt het André Rieu Estafette Fonds in het leven geroepen. Doel is om andere ondernemers en particulieren warm te maken om straks het stokje van Rieu over te nemen zodat kinderen en jongeren in Limburg duurzaam muziekonderwijs kunnen volgen of andere culturele activiteiten kunnen ontplooien.

Foto: Facebookpagina André Rieu

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 02 DEC 2019 - 18:40