Anne van den Berg volgt Arie Stolk op in Stellendam

Anne van den Berg volgt Arie Stolk op in Stellendam

Anne van den Berg volgt Arie Stolk op als dirigent van fanfareorkest De Hoop uit Stellendam. Dat heeft de vereniging vanavond bekend gemaakt.

De 41-jarige Van den Berg begon zijn muzikale loopbaan op 7-jarige leeftijd bij de CMV Concordia te Oldebroek. De muzieklessen volgde hij aan de streekmuziekschool van de Noordwest Veluwe bij dhr. Jan Karel, waar hij op 15-jarige leeftijd (na een overstap van trompet naar bugel) zijn D-diploma op bugel behaalde.

Anne heeft trompet gestudeerd aan het Codarts conservatorium te Rotterdam bij Jos Verspagen, Andre Heuvelman en Ad van Zon.
In 2004 begon Anne met zijn Hafabra-directie studie die hij in december 2008 afrondde bij de heer Alex Schillings, aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

In 2017 won Anne met zijn toenmalige Fanfareorkest Oranje Grootegast op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade de WMC titel in de eerste divisie. Ook op diverse Open Nederlandse Fanfare en Brassband kampioenschappen werden mooie successen behaald.

Momenteel is Anne ook dirigent bij Brassband Pro Rege Heerenveen, Brassband Soli Brass Leeuwarden, Fanfare 'David' te Oosterwolde en Fanfare Ad Astra Asperen.

Het orkest is zeer verheugd met zijn komst en verwacht hiermee een zeer geschikte opvolger te hebben gevonden waarmee het orkest verder kan bouwen aan de toekomst.
Anne van den Berg reageert zelf op zijn benoeming: ”Ik ben zeer vereerd met de aanstelling als dirigent bij De Hoop. Het is een prachtige fanfare die o.l.v Arie Stolk al jaren toonaangevend is in de Nederlandse en internationale blaasmuziek. De fanfare staat bekend om haar bijzondere en vernieuwende projecten. Ik kijk er enorm naar uit om hier, samen met het orkest, aan bij te mogen dragen.”

Tot december zal Anton Weeren de interim dirigent zijn. Anton is geen onbekende voor het orkest, de Hoop speelde al op zijn directie-examen. Anton dirigeert sinds het voorjaar ook het gezamenlijke jeugdorkest van Apollo Goedereede en de Hoop Stellendam.

Op 26 oktober treedt het orkest op onder zijn leiding tijdens een festival ter ere van het jubileum van zustervereniging Apollo Nieuwe Tonge. Op 14 december zal een afsluitend concert voor de interim-periode gegeven worden.

Het eerste concert van de nieuwe dirigent Anne van den Berg zal het nieuwjaarsconcert van 2020 zijn. Dit zal, mede om de nieuwe dirigent nog enige repetitietijd met het orkest te kunnen geven, plaatsvinden op zaterdag 25 januari 2020 in de Dorpstienden in Ouddorp.

Aan een passend afscheid voor dirigent Arie Stolk wordt gewerkt. Dit zal voorjaar 2020 plaatsvinden.

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer/

Gepubliceerd: 10 SEP 2019 - 21:18