Apollo Brass Domburg start jubileumjaar

Apollo Brass Domburg start jubileumjaar

Muziekvereniging Apollo uit Domburg, die tegenwoordig naar buiten treedt als Apollo Brass, bestaat dit jaar 120 jaar. De viering van dit jubileumjaar is voortvarend van start gegaan met een Workshop voor koperblazers onder leiding van Rene Henket, solo trompettist bij Andre Rieu, en Bert Damsma van Vincent Bach. De workshop was ook toegankelijk voor leden van enkele zusterverenigingen.

De aandacht was vooral gericht op de juiste ademhaling en de keuze van een mondstuk. Via een camera kon je zien wat er met je lippen gebeurt als je op het mondstuk speelt. Dit wordt een lipscan-analyse genoemd. Het kan heel nuttig zijn bij onder andere het oplossen van problemen met embouchure.

Het was een leerzame en leuke middag voor iedereen en de muzikanten hopen dan ook alle adviezen en tips uit te kunnen voeren in de komende concerten van Apollo Brass en de andere verengingen.

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 13 FEB 2020 - 08:09