Apollo De Wijk met Kerstfeest aan de Reest op RTV Drenthe

Apollo De Wijk met Kerstfeest aan de Reest op RTV Drenthe

Op Eerste Kerstdag zendt RTV Drenthe in de avond het programma Kerstfeest aan de Reest uit.

Kerstfeest aan de Reest is een muzikaal verhaal met dezelfde insteek als The Passion, maar dan met het kerstverhaal als leidraad.

Organisatrice Carolien van Braam: "Dit idee ontstond bij ons thuis aan de keukentafel. Kerst is niets zonder muziek. Hoe mooi zou het zijn als je toch iets kunt organiseren voor een breed publiek. En als je denkt in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden, dan kan er nog best veel. Met hele kleine ensembles bijvoorbeeld. Zo ontstond het idee voor Kerstfeest aan de Reest."   

RTV Drenthe pakte het idee op voor een uitzending op Eerste Kerstdag: Carolien: "We hebben dit idee voorgelegd aan RTV Drenthe en zij waren direct enthousiast. In slechts een paar weken tijd hebben we samen met een klarinetkwartet, saxofoontrio en fluitduo, bestaande uit leden van de Koninklijke Muziekvereniging Apollo uit de Wijk, een mooi muzikaal programma samengesteld. Een enthousiaste vertelster was snel gevonden en op zaterdag 12 en zondag 13 december waren de opnamen in en rond de prachtige Protestantse kerk IJhorst - de Wijk. Op dat moment viel alles samen. Het was ook zo prachtig om te zien hoe de muzikanten genoten van het samenspelen. Dit hebben we echt zo gemist! We kijken echt uit naar het eindresultaat van deze registratie." 

Bekijk het programma op Eerste Kerstdag ’s avonds via RTV Drenthe. Het exacte tijdstip is op dit moment nog niet bekend, maar is t.z.t. te vinden via https://www.rtvdrenthe.nl/tv/gids

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 17 DEC 2020 - 10:36
Laatste update: 17 DEC 2020 - 11:17