Apollo start dagorkest op Goeree-Overflakkee

Apollo start dagorkest op Goeree-Overflakkee

Muziekvereniging Apollo uit Nieuwe-Tonge start een uniek en onderscheidend orkest binnen de regio Zuid West Nederland.

Op Goeree-Overflakkee en de omringende gebieden wordt muziek gemaakt in harmonie, fanfare- en brassband- (HaFaBra)-orkesten. Deze orkesten zijn georganiseerd in verenigingsvorm en werken doorgaans volgens een jaarplan, waarin prestaties en verenigingsactiviteiten een belangrijke plaats innemen. Niet iedereen die een muziekinstrument bespeelt is in de gelegenheid om het jaar rond actief lid te zijn van een vereniging.

Voor deze muzikanten wil Apollo een alternatief opzetten in de vorm van een dagorkest wat op projectbasis gaat functioneren. Het dagorkest gaat zoals de naam al doet vermoeden overdag repeteren en werkt in een periode van 8 á 10 weken naar een concert toe dat gekoppeld wordt aan een actueel thema of gebeurtenis binnen de regio. Na het concert wordt het orkest ontbonden tot het volgende project. Muzikanten kunnen zich per project inschrijven.

Iedereen die een instrument bespeelt uit de HaFaBra-bezetting is welkom om deel te nemen. We gaan ervan uit dat deelnemers de beschikking hebben over een instrument, als dit niet het geval is kunnen we bemiddelen bij het huren van een instrument. Om de kwaliteit van het concert goed te laten zijn wordt er verwacht dat je minimaal 6 van de repetities inclusief de generale aanwezig bent. De partijen worden verdeeld door de dirigent gebaseerd op het opgegeven niveau en orkestervaring.
Het eerste project dat gestart wordt is “muzikaal Goeree-Overflakkee”, een muzikale reis over het mooie en veelzijdige eiland Goeree-Overflakkee. Dit project wordt afgesloten met deelname aan het Blaasmuziekfestival Goeree-Overflakkee op 26 oktober in Middelharnis.

De repetities worden gehouden in Ons Dorpshuis te Nieuwe-Tonge van 9:30-11:30 op de volgende data;
1. Donderdag 12 september
2. Donderdag 19 september
3. Donderdag 26 september
4. Donderdag 3 oktober
5. Donderdag 10 oktober
6. Donderdag 17 oktober
7. Donderdag 24 oktober (generale repetitie)

De concerten vinden plaats op;
8. Zaterdag 26 oktober (avond) Blaasmuziekfestival Goeree-Overflakkee in Middelharnis
9. Donderdag 31 oktober (ochtend) in een nader te bepalen zorginstelling voor ouderen op Goeree Overflakkee.

De kosten voor deelname aan het projectorkest zijn € 50,-. inclusief bladmuziek. De muzikale leiding van het projectorkest is in handen van Hugo Verweij.

Voor verdere informatie en/of aanmelden voor het projectorkest kunt u contact opnemen via www.Projectorkestgo.nl

Blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale KNMO Klankwijzer Nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/kwmagazine/

Gepubliceerd: 05 JUL 2019 - 15:37