Arend Gerds nieuwe muzikaal leider Harmonie Sneek

Arend Gerds nieuwe muzikaal leider Harmonie Sneek

Fanfareorkest CMV Harmonie Sneek heeft Arend Gerds (1987) uit Grootegast aangesteld als nieuwe dirigent. Hij volgt Andries Kramer uit IJlst op die begin dit jaar dirigent werd van Excelsior in Grijpskerk.

Gerds studeerde van 2007 tot 2013 aan het ArtEZ conservatorium bij Alex Manassen (NL) en op de Montclair State University (VS) bij V.J. Manzo en Ting Ho, waar hij een bachelor- en mastergraad in compositie behaalde. Gerds is werkzaam als autonoom componist, dirigent en docent; onder andere aan het ArtEZ conservatorium, waar hij compositieles geeft aan studenten die een specialisatie of minor in compositie volgen.

De Harmonie is blij met de komst van Gerds, die binnen de Friese fanfarewereld nog een onbekende is. De twee verkenden elkaar in een korte interim periode. 'Er is een wederzijdse klik tussen dirigent en leden', laat het bestuur weten.

De muzikanten zijn daarmee de teleurstelling van het abrupte vertrek van Kramer weer vergeten. De IJlster, die ook een klik had met de fanfare, kreeg een aanbod om dirigent te worden bij de tweede divisie fanfare in Groningen. En dat was net op de repetitieavond in Sneek.

Tekst: Aanlevering Harmonie Sneek - Foto: Kieq Fotografie

Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld.

Gepubliceerd: 18 MAA 2019 - 16:27