Arie Stolk verlaat na 38 succesjaren De Hoop Stellendam

Arie Stolk verlaat na 38 succesjaren De Hoop Stellendam

Na 38 jaar fanfareorkest De Hoop uit Stellendam te hebben gedirigeerd heeft dirigent Arie Stolk aan het bestuur en leden van het orkest zijn afscheid aangekondigd.

In bijna 4 decennia hebben zowel orkest als hun muzikaal leider een grote ontwikkeling doorgemaakt. Het fanfareorkest nam deel aan 48 wedstrijden onder zijn leiding, won 12 nationale kampioenschappen en drie internationale prijzen. Maar vooral werd er intensief en met passie van leden én dirigent muziek gemaakt, altijd weer op hoog niveau. Een groot aantal componisten kwam op bezoek en compositieopdrachten werden verstrekt met de bijbehorende premières op concerten.

De dirigent zegt er zelf over: “Het is mooi om te kunnen werken met zo’n groot en rijk bezet orkest, met een goed instrumentarium en intelligente, goed opgeleide leden, die stuk voor stuk hun mannetje / vrouwtje staan. Met veel goede wil en goede bestuurskrachten over al die jaren. Veel nieuw repertoire heb ik kunnen uitvoeren, iets waarin ik mijn grootste uitdaging vond en nog vind. Maar ook 38 jaar topsport, waarin prestaties naast een goede sfeer, of andersom, moesten worden geleverd en dat binnen financiële kaders. Als je zo lang bij een orkest werkt, betekent dat dat je zelf ook behoorlijk in jaren bent geklommen. Minder verplichtingen, meer vrijheid is nu het motto.”

Fanfareorkest De Hoop respecteert het besluit van Arie Stolk. Weinig orkesten en dirigenten kunnen terugkijken op zo’n succesvolle periode van 38 jaar, met vele hoogtepunten en een unieke samenwerking. Er zal de komende periode gewerkt gaan worden aan de zoektocht naar een nieuwe dirigent en er zal een passend afscheid worden georganiseerd waarover later meer zal worden bekend gemaakt.

Tekst: Aanlevering De Hoop

Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld.

Gepubliceerd: 06 APR 2019 - 09:55
Laatste update: 06 APR 2019 - 10:01