Armonia landt met Air-Monia na trip door België

Armonia landt met Air-Monia na trip door België

Muziekvereniging Armonia is in de herfstvakantie met het Armonia orkest op toernee in België geweest met muziektheaterproductie Air-monia. Om een spektakel als dit zowel muzikaal, als theatraal tot een goed einde te brengen, is er naast dirigente Kimmy Reef samenwerking gezocht met regisseur Jos Brummelhuis.

Het decor is een vliegtuig. De levensechte crew neemt samen met de piloot en zijn copiloot het publiek mee op muzikale wereldreis. Armonia vliegt met Air-monia de wereld rond en op alle tussenstops valt iets te beleven.

De productie werd in drie steden opgevoerd. Beginnend in saxofoon-hoofdstad Dinant, de geboorteplaats van Adolphe Sax, naamgever en uitvinder van de saxofoon. Vervolgens streek Air-monia neer in Luik, voor het futuristische station, van architect Santiago Calatrava. En tot slot in Leuven, midden op de Grote Markt, waar volle stadsbussen, een complete buitenschoolse opvang en toevallige passanten even stilhielden. Telefoons kwamen tevoorschijn en begonnen te filmen. Na afloop was er tijd voor een selfie met de ‘piloot’.

Inmiddels is Armonia weer veilig thuis -zij het met de bus- en is er besloten om Air-monia eenmalig in Hengelo te spelen. En wel op zondag 30 oktober van 14:00 tot 15:00. Locatie: Bugermeester Jansenplein. Toegang: gratis.

Het Armonia orkest is één van de vier orkesten van Muziekvereniging Armonia. Het orkest heeft momenteel rond de 70 leden in de leeftijd van 19 tot 76 jaar. Voor het orkest was dit de tweede buitenlandse orkestreis. In 2016 ging het orkest naar Zweden. Waar werd besloten om voortaan iedere vier jaar een orkestreis te organiseren. Door Corona werden dat er zes, maar dat maakte het enthousiasme niet minder groot. Maar liefst zestig leden gingen mee naar België! En over vier jaar gaat het orkest zeker weer op reis.

De vereniging kent naast Armonia het startersorkest: ASTOR waar leerlingen al na één jaar les kunnen instromen. Het leerlingenorkest ALLO voor leden van alle leeftijden met een A-diploma. En het Twents Jeugd Harmonie orkest TJHO, al ruim 40 jaar hét bewijs dat harmonie ook onder jeugd springlevend is. TJHO bestaat uit leden met ten minste een B-diploma (of gelijkwaardig niveau) in de leeftijd van de tweede klas middelbare school tot 23 jaar. Het TJHO maakt al meer dan 20 jaar om de twee jaar een buitenlandse orkestreis. De laatste dertien keer naar Olonzac in Zuid-Frankrijk. Inmiddels een fenomeen waar de jeugd altijd naar uitkijkt.

Tekst en foto: Armonia

Gepubliceerd: 23 OKT 2022 - 09:26
Laatste update: 23 OKT 2022 - 09:28