Bart Partouns aangesteld als dirigent bij Philharmonie Sittard

Bart Partouns aangesteld als dirigent bij Philharmonie Sittard

Bart Partouns is met ingang van 15 november aangesteld als dirigent van het harmonieorkest van de Philharmonie Sittard. Partouns was al sinds maart op projectbasis aan het orkest verbonden.

Partouns volgt Ingeborg Stijnen op, die begin dit jaar aangaf om na elf jaar afscheid te nemen als dirigent van Philharmonie Sittard.

Bart begon zijn muzikale loopbaan op 9-jarige leeftijd als hoboïst bij Elly Stevens en later bij Sjo Gelissen. Na de middelbare school werd hij toegelaten tot het Conservatorium te Maastricht en studeerde hobo bij Peter Steijvers.

In juni 2004 sloot hij zijn Bachelor opleiding met succes af en werd toegelaten tot de Masteropleiding die hij in juni 2006 afsloot.
Verder is hij als solohoboïst verbonden geweest aan het NJHO in de periode 1996 tot 2000 en aan de Jünge Blaser Philharmonie NRW in de periode 1999 tot 2009.
Tijdens zijn studie hobo startte hij tevens de hoofdvakken Orkestdirectie bij Jan Stulen en HaFa-directie bij Pierre Kuijpers.

Zijn Bachelor HaFa-directie sloot hij in april 2009 met groot succes af. Momenteel volgt hij privélessen orkestdirectie bij Theo Wolters, tot juli 2017 bij Jan Stulen, vanaf september 2017 bij Enrico Delamboye en Master HaFa-directie bij Jan Cober op het Conservatorium te Maastricht die hij in 2019 afsluit. Ook volgde hij Masterclasses bij: Jan Cober, Eugene Corporon, Alex Schillings, Jan Stulen, Arjan Tien, Enrico Delamboye en in juni 2014 op uitnodiging van Jac van Steen i.s.m. Residentie Orkest te Den Haag.

Als dirigent is hij momenteel verbonden aan Fanfare St. Willibrordus Stramproy, Fanfare Moed en Ijver Blitterswijck , Symfonie Orkest Ensuite TU/e en Harmonie Eendracht Maakt Macht Wessem.

Tijdens de finale van de Internationale Dirigenten wedstrijd 2013 van het WMC behaalde hij de Bronzen dirigeerstok (3e plaats) dit i.s.m. Marinierskapel der Koninklijke Marine. Tevens is Bart als docent hobo werkzaam bij Rick (Regionaal Instituut Cultuur-en Kunsteducatie) Weert en Harmonie Concordia Melick.

Foto: Maruscik Photography

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 17 DEC 2020 - 21:44
Laatste update: 17 DEC 2020 - 21:47