Bart Voortman ere-dirigent Stedelijk Orkest Lebuïnus

Bart Voortman ere-dirigent Stedelijk Orkest Lebuïnus

Het Stedelijk Orkest Leubuinus heeft afgelopen dinsdag 17 mei Bart Voortman benoemd tot ere-dirigent van het orkest. Bart dirigeerde het orkest uit Deventer zo’n vijftien jaar, nadat hij het stokje van zijn vader Bep Voortman overnam. En nog altijd speelt hij in het orkest op bastuba, doet de regie van grote concerten en helpt het orkest regelmatig uit de brand als invaldirigent.

Bart zette SOL in de jaren negentig op de kaart met grote schouwburgconcerten met bekende artiesten en het spraakmakende House of Harmony in het Burgerweeshuis. Door zijn aanstekelijke perfectionisme tilde hij de amateurmuzikanten, bijna naar professioneel niveau. Dat perfectionisme speelde hem ook wel eens parten, vertelt hij zelf. ‘Ik wil altijd het beste uit de muzikanten en het orkest halen. Dat komt misschien niet altijd even aardig over, maar zo is het zeker niet bedoeld. Als dirigent wil ik graag elke muzikant beter maken.’

Niet alleen Bart werd in het zonnetje gezet. Ook twee leden werden gehuldigd vanwege hun jarenlange lidmaatschap en muzikale verdiensten voor de vereniging. Slagwerker Han de Brie is maar liefst 50 jaar lid en saxofonist Jan Jansen 60 jaar en ook benoemd tot erelid.
In het bijzijn van familieleden en alle orkestleden is het afgelopen dinsdag tijdens de repetitie van het Stedelijk Orkest Lebuïnus gevierd.

www.stedelijkorkestlebuinus.nl 

Op de foto: Han de Brie, Bart Voortman en Jan Jansen (vlnr).

Tekst en foto: Aanlevering Leubuinus

Gepubliceerd: 19 MEI 2022 - 19:04