Bas Duister nieuwe dirigent Adest Brass

Bas Duister nieuwe dirigent Adest Brass

Bas Duister is benoemd tot nieuwe dirigent van Adest Brass. Het hele orkest was aanwezig toen Duister zijn handtekening zette onder het contract dat voorzitter Wim van Vliet hem gaf. Direct na ondertekening begon de repetitie. De opvolger van Marcus Kerpershoek is enthousiast en heeft er heel veel zin in.

Vijf dirigenten stonden de afgelopen maanden voor de leden van Adest Brass. Door te stemmen konden de muzikanten hun voorkeur aangeven. Uiteindelijk bleek er unaniem voor Bas Duister te zijn gekozen. Er was vanaf het begin een goede klik. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en hij instrueert op een prettige manier, ook met humor.

Op muzikaal gebied heeft Duister al een behoorlijk cv opgebouwd. Na zijn studie klassiek trompet aan Codarts Rotterdam, voorheen de hogeschool voor Muziek en Theater, speelde hij onder andere bij het Residentie Orkest, ASKO Schönberg, Rotterdams Philharmonisch Orkest en philharmonie zuid. Maar hij is ook veelgevraagd in het freelancecircuit, als coach of als solist. Zo soleerden Duister in Haydn’s trompetconcert in een uitverkocht Concertgebouw. In 2013 richtte hij met collega’s koperkwintet Pelgrimm Brass op. Met eigen geschreven arrangementen en originele programma’s veroverden ze menig klassiek muziekfestival.

Op de foto: Bas Duister ondertekent het contract in het bijzijn van Adest Brass.

(Foto: Adest Musica)

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.klankwijzer.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 15 OKT 2021 - 08:08