BBM-bestuurder Hans Seijkens benoemd tot Ridder

BBM-bestuurder Hans Seijkens benoemd tot Ridder

Voor zijn jarenlange betrokkenheid en inzet bij het opleiden en examineren van jeugdige blazers en slagwerkers binnen de Brabantse Bond van Muziekverenigingen is Hans Seijkens uit Helmond gisteren benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Elly Blanksma bij het nieuwjaarsconcert van de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia uit Helmond.

Binnen de Brabantse Bond van Muziekverenigingen (BBM) bekleedde Seijkens sinds 1999 als bestuurslid de portefeuille “Opleidingen en Examens”. Ook droeg hij op landelijk niveau bij aan het opleiden en examineren van jeugdige blazers en slagwerkers. Via de BBM zette hij zich van 2005 tot 2017 in als examensecretaris voor de KNMO.

Sinds 1958 maakte Seijkens tevens deel uit van de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia uit Helmond. Hij zette zich met name in voor de opleidingen van de jeugd door deze te professionaliseren en onder te brengen bij een muziekschool. Ook ontwikkelde hij een persoonlijk ontwikkelingsprogramma om de jeugd te kunnen volgen in hun verbeteringen wat uiteindelijk tot hun diploma leidde. Op kleding- en uniformgebied introduceerde hij een nieuw uniform voor de orkesten en het straatcorps. Een perfect verzorgde uitstraling van het Koninklijke Corps stond altijd hoog in het vaandel.

Om gezondheidsredenen heeft Hans Seijkens vorig maand afscheid genomen van de BBM en KNMO. Vanwege zijn inzet voor de jeugd in Noord-Brabant werd hij toen benoemd tot Lid van Verdienste van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen.

Op de foto: Hans Seijkens kreeg gisteren uit handen van burgemeester Elly Blanksma van Helmond een koninklijke onderscheiding uitgereikt.

Tekst en foto: Facebook gemeente Helmond

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 06 JAN 2020 - 12:36
Laatste update: 06 JAN 2020 - 12:44