BBM presenteert online workshop 'Introductie in Fondsenwerving'

BBM presenteert online workshop 'Introductie in Fondsenwerving'

De Brabantse Bond voor Muziekverenigingen (BBM) houdt maandag 29 maart van 19.30 tot 21.00 uur een online workshop met als thema ‘Introductie in Fondsenwerving’.

De Brabantse Bond voor Muziekverenigingen krijgt vaak vragen over subsidies, fondsen en projectplannen. Wat is nu precies zo’n fondswerving? Hoe pak je dat aan en wat moet er allemaal in staan? Heel goede vragen waar de BBM samen met Marleen van Dooren antwoord op gaat geven. De online workshop ‘Introductie in Fondsenwerving’ legt de basis uit van fondsenwerving. Je krijgt tips mee om een projectplan te ontwikkelen en fondsen aan te schrijven. We laten de onderwerpen zoals sponsoring, nalatenschappen, donateurs, vriendenstichting en welke fondsen er allemaal zijn, nog even achterwege. De focus ligt in deze workshop speciaal op de basis en het startpunt van fondswerving.

Workshopleider Marleen van Dooren - Muzelinck, centrum voor de kunsten.
Marleen van Dooren is projectleider, fondsenwerver en saxofoondocent. Ze is veelzijdig werkzaam binnen de culturele sector en heeft zich o.a. gespecialiseerd in fondsen- en sponsorwerving, dit omdat hier volgens haar nieuwe kansen liggen. De uitdaging die ze ziet is de werkwijze, zoals die in de goede doelen sector wordt toegepast, ombuigen naar een geschikte toepassing binnen de culturele sector. Marleen denkt in mogelijkheden, bouwt bruggen en creëert kansen. Bij alles wat ze doet staat de “waarom” centraal, toevallig (of niet?) is dat ook het uitganspunt bij fondsenwerving. Marleen is afgestudeerd als Allround Fondsenwerver en Bachelor of Music DM.

Voor wie is het extra leuk om aan te sluiten?
Deze online workshop is voor bestuurs- en commissieleden van muziekverenigingen die willen starten met fondsenwerven maar die nog niet goed weten hoe je dit aanpakt. Kom meedoen met een paar (bestuurs/commissie)leden van je vereniging samen zodat je meteen aan de slag kunt met je eigen plannen. Er is voldoende ruimte om vragen te stellen. We maken gebruik van het platform ZOOM. Via je e-ticket krijg je een link om deel te nemen.

Interessante te weten!
De BBM organiseert dit najaar in samenwerking met KunstLoc een verdiepingssessie rondom fondsenwerving. Verenigingen die een projectplan hebben gemaakt, kunnen terecht bij KunstLoc voor een speeddate met een van de adviseurs amateurkunst. Je kunt dus in de online workshop aan de slag met de basis en later kun je voor extra advies over je eigen projectplan terecht in de speeddate.

Tickets
Met één ticket kunnen 4 (bestuurs/commissie)leden samen deelnemen. Tickets: KLIK HIER. Kosten: 20 euro.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 09 MAA 2021 - 13:37
Laatste update: 09 MAA 2021 - 15:48