Beleef een muzikale topzomer met ZomerOrkest Nederland 

Beleef een muzikale topzomer met ZomerOrkest Nederland 

Komende zomer gaat ZomerOrkest Nederland weer op tournee! Muzikanten (16 t/m 23 jaar) kunnen zich nog tot 1 februari 2019 inschrijven. Dit is de unieke kans om mee te spelen in een jong, enthousiast en talentvol harmonieorkest! Inschrijven kan via www.zomerorkest.nl of via de ZON app.

ZomerOrkest Nederland (kortweg ZON) heeft als doel om blaasmuziek in Nederland te promoten. Door het geven van concerten in een informele setting belicht het orkest de vele kanten van blaasmuziek. In een casual outfit worden de concerten gegeven op stadspleinen, op festivals of gewoon midden op straat. Het ZON is qua muziekstijl van alle markten thuis, van Barok tot Rock.

Het ZON gaat sinds 1987 jaarlijks op tournee en is uitgegroeid tot een begrip binnen de Nederlandse muziekwereld. Het ZON geeft zo veel mogelijk jonge muzikanten de kans om in een goed en gemotiveerd orkest mee te spelen. Om dit te bereiken wordt het ZON elk jaar opnieuw samengesteld uit amateurs en conservatoriumstudenten van 16 tot en met 23 jaar, afkomstig uit heel Nederland.

Zij studeren in korte tijd een uitdagend programma in onder leiding van twee jonge enthousiaste dirigenten. De dirigenten van het ZON wisselen jaarlijks; dat wil zeggen, elke dirigent wordt in principe voor twee jaar aangesteld, met elk jaar één nieuwkomer. Dit jaar zijn Berjan Morsink en Jules van de Loo aangesteld als dirigent van ZON2019.
Naast een solist, is ook de compositieopdracht een jaarlijks terugkerend onderdeel van het ZON. De tournee van ZON2019 is van 24 juli t/m 4 augustus 2019.

MEER INFORMATIE OVER ZON2019 EN INSCHRIJVEN: KLIK HIER.

Wilt u als eerste alle nieuwtjes ontvangen en graag up-to-date blijven met al het ZON nieuws? Download dan de ZON-app; gratis te verkrijgen voor iOS, Android en Windows. Natuurlijk kunt u ook al het nieuws en de tournee volgen op onze facebookpagina en de website www.zomerorkest.nl.

Gepubliceerd: 06 JAN 2019 - 10:01
Laatste update: 10 JAN 2019 - 20:07