Beleef een topweek met ZomerOrkest Nederland

Beleef een topweek met ZomerOrkest Nederland

Je vormt samen met 50 andere jonge, getalenteerde muzikanten het ZomerOrkest Nederland (oftewel: ZON) 2020 en gaat een week op tournee door heel Nederland. Als deelnemer van het ZON beleef je een spetterende, actieve vakantie boordevol met je favoriete hobby: blaasmuziek. Tegelijkertijd laat je aan het grote publiek horen en zien hoe mooi en gaaf blaasmuziek is. Inschrijven kan nu via: www.zomerorkest.nl.

Het repertoire bestaat uit zo’n twintig stukken; ‘van Barok tot Rock’ zoals we het zelf altijd zeggen: serieuze blaasmuziek, maar ook swingende lichte muziek.

Voorbereiding
Voor de tournee repeteer je eerst een aantal dagen onder leiding van twee jonge, enthousiaste dirigenten die nog studeren of net afgestudeerd zijn. Tijdens de tournee geef je één of twee concerten per dag. De concerten van het ZON zijn altijd van een hoog muzikaal niveau, maar tegelijkertijd is er zeker ruimte voor een geintje (mits muzikaal verantwoord). Bijna alle concerten zijn in de openlucht. Je speelt in stadscentra en bij drukbezochte festiviteiten. Kortom: overal waar veel mensen zijn. Slechts één concert vindt binnen plaats: ‘Het Vrienden van…! Concert’. Van dit concert wordt een professionele live registratie gemaakt!

Concertkleding
Uniform? Nee! Geen stropdassen, nette broeken en gestreken overhemden; als ‘ZONner’ speel je gewoon in vrijetijdskleding: T-shirt en korte broek.

Verblijf
Je slaapt tijdens het repetitieweekend en de tournee in kampeerboerderijen en jeugdherbergen. Een touringcar brengt je van de ene concertlocatie naar de andere.

Kosten
Voor de tournee en de repetitiedagen samen betaal je € 295,00. Dit is inclusief slapen, eten, drinken, douchen, muziek maken, vervoer, ongevallenverzekering en natuurlijk heel veel gezelligheid.

Wie mag zich aanmelden?
Om met het ZomerOrkest Nederland op tournee te kunnen, moet je de volgende vragen positief kunnen beantwoorden:
• Ben je op de eerste dag van de tournee minimaal 16 en maximaal 23 jaar oud?
• Bespeel je een instrument dat voorkomt in een harmonieorkest?
• Speel je minimaal op het niveau van het landelijk erkende C-diploma?
• Ben je bereid thuis te studeren om goed voorbereid naar alle repetities te komen?
Je hoeft géén auditie te doen en diploma’s zijn geen vereiste. Je wordt geselecteerd aan de hand van de door jou opgegeven referenties (bijvoorbeeld je dirigent of docent

Data
Inzeepdag: zondag 14 juni 2020
Repetitieweekend: zaterdag 4 juli t/m zondag 5 juli 2020
Tournee: woensdag 22 juli t/m zondag 2 augustus 2020
Meer informatie: www.zomerorkest.nl

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 08 JAN 2020 - 20:02
Laatste update: 12 JAN 2020 - 16:59