Belg Georges Moreau nieuwe dirigent van St. Jozef Kaalheide

Belg Georges Moreau nieuwe dirigent van St. Jozef Kaalheide

De 51-jarige Vlaamse dirigent Georges Moreau uit Attenhoven (B) is de nieuwe dirigent van Harmonie St. Jozef Kaalheide. Hij volgt in deze rol Björn Bus op, die ad interim de artistieke leiding had, tot het orkest vanwege het coronavirus noodgedwongen stopte met repeteren. Van Björn Bus wordt op een later moment nog passend afscheid genomen. Zodra de repetities kunnen worden hervat, zal Moreau bij het orkest uit Kerkrade op de bok staan.

Georges Moreau is een Belgisch dirigent, docent, producer en arrangeur. Hij concerteerde al in vrijwel heel Europa en in de Verenigde Staten. Momenteel is hij docent aan het Conservatorium van Hasselt en aan de Academie van Tongeren en dirigeert hij de KFSL van Eindhout (B). Daarnaast werkt hij geregeld als muziekregisseur tijdens opnames en zetelt hij in juryteams over heel Europa. Sinds 2018 werkt hij intens samen met uitgeverij 'Golden River Music', waar hij de reeks "Classical Wind Editions" opstartte en leidt.

Moreau is geen onbekende voor de muzikanten van Kaalheide. Eind vorig jaar leidde hij als vervanger al enkele repetities tijdens de voorbereiding op de concoursdeelname in Veldhoven. Dat beviel dermate goed dat Moreau al snel de meest voorname kandidaat was toen vorige maand de selectieprocedure voor de nieuwe dirigent werd opgestart.

Harmonie St. Jozef Kaalheide en Georges Moreau laten gezamenlijk weten uit te kijken naar hun aanstaande samenwerking en spreken de hoop en vertrouwen uit dat zij samen vele muzikale hoogtepunten mogen beleven.

Tekst en foto: aanlevering St. Jozef Kaalheide

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 28 MAA 2020 - 18:41
Laatste update: 28 MAA 2020 - 18:44