Belgische Gidsen brengen eerbetoon aan Hardy Mertens

Belgische Gidsen brengen eerbetoon aan Hardy Mertens

De Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Gidsen werkt volgend jaar mee aan een muzikaal eerbetoon aan de Kerkraadse dirigent en componist Hardy Mertens.

Het concert Hardy Mertens, 40 jaar wereldcomponist vindt plaats op donderdag 26 maart 2020 in Theater Kerkrade. Het initiatief komt van het Harmonieorkest Kerkrade en de Koninklijke harmonie Sint Philomena Chevrement. Zij willen Hardy Mertens in zijn eigen Parkstad eren voor zijn grote verdiensten voor de muziek. 

Hardy Mertens is geboren en getogen in Landgraaf en woont al 30 jaar in Kerkrade. Als componist en dirigent is hij mondiaal bekend, behalve in eigen stad en land. Meer dan 150 composities van zijn hand worden wereldwijd uitgevoerd.

De beide Kerkraadse orkesten openen het concert om in een gezamenlijke uitvoering de grote variatie in de muziek van Hardy Mertens te etaleren. Vervolgens voeren de Gidsen onder leiding van kapitein-commandant kapelmeester Yves Segers fameuze Hardy Mertens-composities uit.

Kaarten zijn inmiddels te koop via www.plt.nl

Blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale KNMO Klankwijzer Nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/kwmagazine 

Gepubliceerd: 22 MEI 2019 - 08:06
Laatste update: 22 MEI 2019 - 15:51