Ben jij die musicus op een missie?

Bezoekers van de open dagen van ArtEZ zijn soms nog wat bezorgd over de toekomstmogelijkheden na een muziekstudie. Studenten weten inmiddels beter. Er ligt meer dan genoeg werk voor ArtEZ-studenten klassieke muziek.

Het conservatorium van ArtEZ heeft het lesaanbod de afgelopen zodanig aangepast dat de studenten niet alleen nog meer studieplezier hebben, maar ook hun kansen op het vinden van werk verder vergroten.

In Zwolle word je als ArtEZ-student bij de opleiding klassieke muziek dus niet alleen een virtuoos op je instrument (of zang), maar is er veel vrije keuze om je te specialiseren in je talent en interesses. Je wordt geholpen om hier ook je werk van te maken na je studie.

“Het lesaanbod van ArtEZ helpt je met het zoeken van je eigen pad in je studie”, legt oud-student klassieke muziek en zangeres Sarah Brouwers uit. “Hoe je out of the box kunt denken en je eigen coaches kunt zoeken die denken zoals jij en je verder kunnen begeleiden, inspireren en motiveren in de richting van je eigen pad.”

Sfeer
De studenten in Zwolle zijn meer bezig met samenwerken dan met concurreren. De opleidingen klassiek, jazz & pop en docent muziek zitten samen in één gebouw en deze omgeving zorgt voor wederzijdse inspiratie. Studenten en docenten spreken met enthousiasme over hoe iedereen elkaar helpt en aanmoedigt.
“Het is een hele fijne omgeving om hier klassieke muziek te studeren”, zegt ook Carmen de Haan, student klassieke muziek. “Ten eerste is de sfeer heel goed en het is heel vrij. Ze kijken echt mee naar wat jij wil na je studie.”

Zelf kiezen
ArtEZ laat de studenten in het tweede deel van de studie zelf de richting kiezen. Of dat nu de uitvoerende kant is, de docerende, organiserende of onderzoekende kant. Wat je ook wil, het is allemaal mogelijk. Juist door de specialisatie waarbij de student enthousiast een eigen richting kiest, vinden de studenten vaak al tijdens de studie het werk dat ze daarna willen gaan doen. Ze leren het werkveld kennen, bouwen een netwerk op buiten het conservatorium en worden geholpen hun mogelijkheden te ontdekken.

Student Carmen de Haan is erg blij met de mogelijkheden die de studie klassieke muziek haar biedt. “De begeleiding is superfijn. Het is heel individueel en docenten zijn betrokken. Ik koos vanwege de docenten voor Zwolle, maar zeker ook vanwege de fijne, gemoedelijke sfeer.”

Meer weten? KLIK HIER.

(advertorial)

Foto: Kunstenaar Louise ter Poele

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 04 MAA 2021 - 15:50
Laatste update: 29 MAA 2021 - 09:50