Benefietconcert Muziek uit het hart levert ruim 25 mille op

Benefietconcert Muziek uit het hart levert ruim 25 mille op

Het benefietconcert van harmonie Concordia Melick en diverse gastartiesten voor onderzoek naar het voorkomen en behandeling van hartstilstand heeft 25.336 euro opgebracht.

Op zondagmiddag 7 april jl. vond in Theaterhotel De Oranjerie te Roermond de tweede editie van ‘Muziek uit het Hart’ plaats. Onder leiding van dirigent Martijn Pepels hebben rasartiesten als Suzan Seegers, Gé Titulaer, Carla Maffioletti (sopraan), Jack Vinders, Thei en Marij, Radomir Vasiljevic, Enzo Kok, Martin Hurkens en het Koninklijk Roermonds Mannenkoor samen met Harmonie Concordia uit Melick voor een muzikale topmiddag gezorgd. De presentatie was in handen van Fabienne Nijsten.

Door de verkoop van VIP-arrangementen, reguliere kaarten, donaties en lotenverkoop werd een bedrag bij elkaar gebracht van € 25.336,00. Er wordt verwacht dat dit bedrag nog hoger uit zal vallen door donaties die nog komen. De gehele opbrengst van dit concert gaat naar onderzoek in het Maastricht UMC+ - én de Limburgse partnerziekenhuizen - naar het voorkomen en behandelen van plotse hartstilstand en reanimatieonderwijs.

De organisatie, onder leiding van Gert Geluk, was in handen van Hart en vaat onderzoekfonds Limburg van de Health Foundation Limburg, Harmonie Concordia Melick en Theaterhotel De Oranjerie. Alle artiesten en het theater werkten belangeloos mee.

Tijdens het concert werd tevens de eerste film getoond uit de campagne ‘Mijn Limburgs Hart’. Patiënten die een hartstilstand hebben doorgemaakt kijken terug op deze gebeurtenis met hun cardioloog, in een setting waarin zij zich vertrouwd voelen. Hoe gaan zij hiermee om, heeft het hun leven veranderd? Patiënten en cardiologen uit heel Limburg werken aan de reeks mee, die vanaf deze maand te zien is op L1. De campagne loopt tot 28 september a.s.. Dan zal tijdens de sponsorwandeltocht ‘Loop met je dokter’ de opbrengst van ‘Mijn Limburgs Hart’ bekend gemaakt worden.

Tekst en foto: Aanlevering Hart en vaat onderzoekfonds Limburg

Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt de nieuwskrant automatisch in je mailbox.

Gepubliceerd: 08 APR 2019 - 20:04
Laatste update: 08 APR 2019 - 20:07