Beroemd Pools jeugdkoor te gast bij De Bazuin Gorinchem

Beroemd Pools jeugdkoor te gast bij De Bazuin Gorinchem

Het Kathedraalkoor Poznan is zaterdag 21 december (19.30 uur) te gast in Gorinchem. Het wereldberoemde jeugdkoor, bekend als de Poolse Nachtegalen, treedt op tijdens het 31e kerstconcert van de koninklijke harmonie De Bazuin in de Grote Kerk van Gorinchem.

Het Pools koor neemt wereldwijd deel aan koorfestivals en maakte tal van opnames. Op uitnodiging van Vriendenkring Kathedraalkoor Poznan (Giessenburg) trad het koor sinds 1984 regelmatig in Nederland met veel succes op. De koorleden verbleven dan bij gastgezinnen. Zaterdag 21 december is het koor voor het eerst sinds 2014 weer te beluisteren in Nederland.

De Christmas Music Night in Gorinchem wordt verder opgeluisterd door de koninklijke harmonie De Bazuin. Het orkest onder leiding van Jos Jansen begeleidt onder meer de zangeres Petra Berger. Bijzonder is het optreden van het slagwerktrio StickArts dat speciaal voor dit kerstconcert is samengesteld. Het ensemble bestaat uit de professionele slagwerkers Adrie van Werd, Peter Bansberg en Jan Hendrik Hootsen. Alle drie zijn werkzaam als docent of instructeur en spelen als uitvoerend musicus in diverse bandjes, ensembles, theaterproducties en grote orkesten.

Kaarten voor het concert: www.debazuin-gorinchem.nl.

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 20 DEC 2019 - 08:07