Bidbook voor erkenning van de fanfare

Bidbook voor erkenning van de fanfare

De fanfare is uniek van samenstelling en klankkleur, toegankelijk voor iedereen en sterk verbonden aan het lokale culturele verenigingsleven. Met die argumenten is de Belgische muziekorganisatie VLAMO een traject gestart voor erkenning van het fanfareorkest als immaterieel erfgoed.

In Nederland heeft de Stichting Centrum Repertoire Ontwikkeling Nederland (CRON) - organisator van het Fanfare Repertoire Festival - initiatieven opgestart om de fanfare voor te dragen voor inschrijving als immaterieel erfgoed.

Dit en nog meer interessante artikelen vind je in KNMO Klankwijzer Magazine 2020-2 dat vorige week bij alle KNMO-verenigingen op de deurmat is gevallen. Vraag ernaar bij je secretaris, contactpersoon of pr-functionaris.

Of neem een persoonlijk abonnement. De kosten zijn 17,44 euro per jaar (4 uitgaven). Opgave via redactie@klankwijzer.nl.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 24 JUN 2020 - 11:08