Bijzondere première door Vriendenkring Overloon

Bijzondere première door Vriendenkring Overloon

Fanfare Vriendenkring uit Overloon brengt zondag 27 maart een bijzondere concertmars met een persoonlijk verhaal in première. De titel van het stuk is Tableau Marcial.

De vereniging heeft de afgelopen jaren afscheid moeten nemen van Piet Vloet en Paul Arts: twee markante figuren en trouwe leden van fanfare Vriendenkring. Om beide heren te eren en te vereeuwigen in muziek, is het initiatief genomen om een uniek muziekstuk te laten componeren. Deze bijzondere opdracht is uitgevoerd door Rob van Reijmersdal. De compositie bestaat uit drie werken. Eén voor het fanfareorkest, één voor het jeugdorkest en één voor de slagwerkgroep en jeugdslagwerkensemble. Wat deze compositie extra bijzonder maakt is dat de drie marsen niet alleen afzonderlijk van elkaar te spelen zijn, maar ook tegelijkertijd. Zodoende klinkt een nieuwe (vierde) concertmars.

De première is zondag 27 maart om 14.00 uur in het Openluchttheater van Overloon. Zodra de bezoeker een voetstap in het bos richting openluchttheater zet, zijn er om hem heen al muziekfragmenten te horen. Tijdens de eerste uitvoering van Tableau Marcial zal Rob van Reijmersdal het publiek op een bijzondere manier meenemen in het verhaal van de beide overledenen en hoe zijn in de compositie gestalte krijgen. De uitvoering is gratis toegankelijk.

Foto: Facebook Openluchttheater Overloon.

Gepubliceerd: 15 MAA 2022 - 15:48