Bjorn van Pruijssen beleidsmedewerker bij KNMO

Bjorn van Pruijssen beleidsmedewerker bij KNMO

Sinds 1 juli is Bjorn van Pruijssen de nieuwe projectmedewerker van de KNMO. De 45-jarige Brabander hoopt als opvolger van Jos van der Sijde een steentje bij te dragen aan de revitalisatie van de amateurmuziekwereld. Hij stelt zich graag voor.

De benoeming tot beleidsmedewerker van de KNMO is een nieuwe, leuke stap in mijn werkzame leven. Het betreft een rol waarin ik de ervaringen uit mijn diverse werkzaamheden goed kan gebruiken."

Ik ben 45 jaar, woonachtig te Klundert (Noord-Brabant) en heb trombone en hafa-directie gestudeerd aan de conservatoria van Tilburg en Rotterdam. Momenteel ben ik, naast mijn werkzaamheden voor de KNMO, werkzaam als muziekleraar, dirigent en professioneel coach.
Samen met mijn vrouw Mariëlle (hoorniste bij het Residentie Orkest te Den Haag) heb ik alweer 22 jaar een lespraktijk voor de koperleerlingen van de plaatselijke muziekvereniging.

Ook heb ik sinds die tijd diverse hafa-orkesten gedirigeerd in Zuidwest Nederland, waarbij ik mij met name richt op middenklasse orkesten en hun muzikale én maatschappelijke ontwikkelingen.
Een jaar of 15 geleden ben ik begonnen als “coach in de blaasmuziek” voor het toenmalige Kunstfactor binnen het project Windkracht 6. Dat was mijn eerste kennismaking met verenigingsondersteuning. Sindsdien heb ik met regelmaat verenigingen mogen begeleiden in hun ontwikkelvraagstuk, meest recentelijk nog binnen het project BOOST van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen.

Naast deze praktijkervaringen als professioneel musicus ben ik tevens NOBCO erkend professioneel coach. Met mijn coachpraktijk Cesuur Coaching richt ik mij met name op individuele begeleiding van (podium)kunstenaars.

Vanuit de hierboven omschreven diversiteit aan werkzaamheden denk ik veel aansluiting te vinden bij de taken van projectmedewerker voor de KNMO. Ik kijk ernaar uit het goede werk van mijn voorganger Jos van der Sijde voort te kunnen zetten en hoop in samenwerking met Luuk Mevis bij te kunnen gaan dragen aan de revitalisatie én verbinding binnen onze waardevolle sector die mede door de corona perikelen van de laatste jaren wel wat extra zorg en aandacht kan gebruiken. 

Ik hoor het graag als er suggesties of vragen zijn, ook als je gewoon eens wilt sparren over onze sector; mail in dat geval gerust naar b.vanpruijssen@knmo.nl.

Gepubliceerd: 25 JUL 2022 - 19:05
Laatste update: 25 JUL 2022 - 19:08