Björn Bus dirigent bij Belgische topharmonie

Björn Bus dirigent bij Belgische topharmonie

De Limburgse dirigent Björn Bus is benoemd tot dirigent van de Koninklijke Harmonie Sint Martinus Opgrimbie (België).

De Maasmechelse muziekvereniging zegt met Bus verder te willen groeien naar de top van de blaasmuziek.

KHSM Opgrimbie is een van de topharmonieën in België. In 2017 won orkest het Concours Européen pour harmonies, fanfares, brassbands in Luxemburg met een score van 96,30 punten. In datzelfde jaar eindigde Opgrimbie met 95,33 punten als tweede in de eerste divisie tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Vorig jaar behaalde de harmonie de derde plaats tijdens het Vlaams Open Harmoniekampioenschap met de beste uitvoering van het plichtwerk.

De 40-jarige Björn Bus is als dirigent werkzaam bij het Orkest van de Nederlandse Douane, het Landesblasorchester Baden-Württemberg en harmonie Sint Joseph Sittard. Sinds 2018 is hij artistiek manager van het WMC Kerkrade.

Daarnaast treedt hij regelmatig op als gastdirigent bij orkesten en ensembles in binnen- en buitenland en is hij een veelgevraagde gast bij directiecursussen en jurylid bij concoursen voor symfonische blaasmuziek wereldwijd.

Voorzitter John Spronck: “Wij zijn als amateurvereniging niet alleen heel blij maar vooral ook trots dat Björn de dirigeerstok bij ons orkest opneemt. Wij hebben de voorbije weken al kunnen proeven van zijn kennis en ervaring en onze muzikanten staan te trappelen om samen met hem weer vele nieuwe muzikale hoogtepunten te beleven!
Muzikanten die zin hebben om met deze dirigent te werken zijn natuurlijk op zaterdag altijd van harte welkom in onze zaal.”

Hoewel het vanwege de coronacrisis op dit moment erg moeilijk is om op een normale manier te werken hoopt de vereniging zo snel mogelijk weer concerten voor publiek te kunnen spelen en haar nieuwe dirigent te kunnen voorstellen.

Tekst en foto: Aanlevering Sint Martinus.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 26 OKT 2020 - 11:58
Laatste update: 26 OKT 2020 - 19:18