Björn Bus terug bij Harmonie St. Jozef Kaalheide

Björn Bus terug bij Harmonie St. Jozef Kaalheide

Na afwezigheid van drie jaar keert dirigent Björn Bus terug bij Harmonie St. Jozef Kaalheide. Hij was er van 2010 tot en met 2019 ook al dirigent.

In oktober vorig jaar nam Björn Bus op interim basis de muzikale leiding van het Kerkraadse orkest op zich. Dat beviel over en weer zo goed dat nu besloten is om opnieuw op vaste basis met elkaar in zee te gaan.

Björn Bus is tevens algemeen artistiek manager van het WMC Kerkrade en dirigent van verschillende orkesten in Nederland, Duitsland en België. Ook is hij regelmatig internationaal actief als gastdirigent, jurylid, workshopleider en bestuurder van internationale muziekorganisaties.

Orkest en dirigent zijn verheugd dat zij na ruim drie jaar een hernieuwde samenwerking met elkaar aangaan, en gaan de komende tijd met veel passie en plezier aan de slag met een aantal mooie uitdagingen.

In 2023 viert Harmonie St. Jozef Kaalheide namelijk haar 100-jarig bestaansfeest. In dat kader vinden verschillende evenementen plaats, waaronder het bijzondere Jubileum-Oranjeconcert op Koningsdag in het Parkstad Limburg Theater Kerkrade.

Gepubliceerd: 07 JAN 2023 - 12:45