Blaasmuziek in Utrecht is springlevend

Blaasmuziek in Utrecht is springlevend

Dat de blaasmuziek in Utrecht een springlevende vorm van muziek maken is, lieten zaterdag 9 maart negen blaasmuziekorkesten uit Utrecht horen tijdens Utrecht Blaast Binnen. Onder grote belangstelling bespeelden zij de Grote Zaal van TivoliVredenburg. Het publiek was onder de indruk van het niveau van de orkesten waarin jong en oud samen het podium namen.

Naast de concerten van de negen orkesten, waren er overdag workshops te volgen. Ook waren er kleine optredens van leerlingen van de Muziekroute Overvecht en de Boempatsers van Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland. Gastdirigenten Erik van de Kolk en Paul van Gils schreven voor alle orkesten een coachend rapport.

De dag werd afgesloten met een spectaculair concert van het internationaal befaamde koperensemble Canadian Brass. Zij begonnen hun concert samen met deelnemers van de workshops en speelden een bekend koraal van Bach. Er werden ongeveer 1300 kaarten verkocht en de zaal was dan ook goed gevuld.

Utrecht Blaast Binnen is een initiatief van het netwerk Utrecht Blaast en ZIMIHC. De deelnemende orkesten zijn samen met ZIMIHC trots op dit mooie evenement.

Met dank aan: Utrecht Blaast Binnen 2019 werd mogelijk gemaakt door TivoliVredenburg en door bijdragen van de deelnemende verenigingen, VSBfonds, KF Heinfonds, Elise Mathildefonds, Carel Nengermanfonds en ZIMIHC.

Tekst en foto: Aanlevering ZIMIHC - Roland Vaandrager

Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld.

Gepubliceerd: 11 MAA 2019 - 10:05
Laatste update: 11 MAA 2019 - 10:10