Bladmuziek Hoera voor Máxima! nu te downloaden

Bladmuziek Hoera voor Máxima! nu te downloaden

Koningin Máxima wordt vandaag 50 jaar. Ter gelegenheid daarvan brengt Musidesk Rijnbrink een speciale compositie uit. Het muziekstuk, bedoeld voor jeugdorkesten, is vanaf nu gratis te downloaden.

Het is een ode aan Máxima, die zich al jarenlang inzet voor muziekonderwijs en erevoorzitter is van Méér Muziek in de Klas. De titel van het stuk: Hoera voor Máxima.

De muziek is ingespeeld door het Oost Gelders Jeugdorkest. Dit is een harmonieorkest met jonge en talentvolle musici in de leeftijd van 15 t/m 25 jaar. Het stuk is ingezongen door schoolkinderen uit groep 3 t/m 8 van Kindcentrum De Breede Hei uit Amersfoort. De tekst van het lied gaat over H.M. Koningin Máxima. Hieronder een kort stukje uit de tekst.

Laat je horen dans en swing
Muziek zit in je hart en in je bloed
Als je het voelt, dan is het goed
Dus zing en speel maar, speel en zing
Voor onze muzikale koningin

Voor wie?
Het muziekstuk is bedoeld voor beginnende en gevorderde jeugdorkesten. Daarnaast is het stuk goed te gebruiken voor in de klas tijdens de muziekles, want er zit ook tekst bij.

Een opname en de bladmuziek is gratis te downloaden: KLIK HIER

Door wie?
Het hele project is een initiatief van Musidesk Rijnbrink. Tekst en muziek zijn van de hand van Jeroen Schipper. In 2019 won hij de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied. Ook is hij bekend van de liedjes van 123ZING (o.a. Banaan) en het Kindermuziekweeklied 2021. Het arrangement heeft Elna Lerk-de Wolf voor haar rekening genomen. Zij is op meerdere scholen actief als vakleerkracht muziek (o.a. op het Kindcentrum De Breede Hei) en arrangeert vaker voor Jeroen Schipper.

Over Musidesk
Musidesk Rijnbrink maakt zich sterk om de creativiteit die in ieder mens schuilt een leven lang te stimuleren en te faciliteren. Musidesk is expert op het brede gebied van muziek en draagt bij aan laagdrempelig muzikaal aanbod voor iedere burger. Het is de professionele partner voor de amateurmuziek in (Oost) Nederland.
Er zijn 845 muziekverenigingen lid van Musidesk. Samen vertegenwoordigen deze leden circa 40.000 muzikanten. Binnen Gelderland en Overijssel heeft Musidesk een dekking van 95%.

Het muziekstuk is ook ingezonden als kaars op de taart van Méér Muziek in de Klas. In aanloop naar de 50e verjaardag van H.M. Koningin Máxima roepen zij heel Nederland op om zich extra in te zetten voor muziekonderwijs. Gedurende 50 dagen zetten ze daarom iedere dag een muzikaal kaarsje op haar verjaardagstaart.

Foto: RvD

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 04 MEI 2021 - 08:51
Laatste update: 17 MEI 2021 - 10:19