Bladmuziek voor ensembles gratis te downloaden

Bladmuziek voor ensembles gratis te downloaden

Uit onderzoek van Musidesk is gebleken dat er grote behoefte is aan ensemblerepertoire. Zoals de coronavlag er nu bijhangt zal de vraag naar ensemblemuziek de komende tijd nog wel even aanhouden. Naar aanleiding hiervan heeft Musidesk met financiële ondersteuning van het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland en Overijssel enkele componisten opdrachten gegeven om werken voor ensembles te schrijven. De bladmuziek is gratis te downloaden via de website van Musidesk.

Van de hand van Leon Vliex (foto) is het werk Rumble in the City beschikbaar. De compositie is speciaal voor koperensembles met slagwerk gecomponeerd, met partijen voor trompet, bugel, hoorn, euphonium, trombone, bastuba, contrabas en slagwerk. Voor houtensemble schreef Hans van der Heide Celebration for Woodwinds. Het werk omvat partijen voor piccolo/fluit, hobo, fagot, klarinet (es, bes, alt, bas) en alt-, tenor- en baritonsaxofoon. Beide werken bieden de mogelijkheid om ook binnen de coronamaatregelen samen te musiceren in ensembles.

Klik HIER om de bladmuziek te downloaden.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/

Gepubliceerd: 18 AUG 2020 - 17:35
Laatste update: 20 AUG 2020 - 19:06