Blazers van Harmonieorkest Kerkrade in All You Need is Love

Blazers van Harmonieorkest Kerkrade in All You Need is Love

Blazers van het Koninklijk Harmonieorkest Kerkrade spelen op kerstavond op RTL4 een bijzondere rol in de kerstuitzending van All You Need Is Love.

‘Dr. Love’ Robert en Brink en zijn team hebben er vanwege de coronapandemie voor gekozen om de uitzending op te nemen in eigen land, en maakt daarbij dankbaar gebruik van de meest romantische en sfeervolle plekken in onze stad en Zuid-Limburg. Tijdens de verkennende gesprekken is aangegeven dat de blaasmuziek een cruciaal onderdeel is van het DNA van Kerkrade en dat het fijn zou zijn als deze een rol zou kunnen krijgen in het programma. “De typische karakteristieke eigenschappen van Kerkrade, een mix van saamhorigheid, gezelligheid, het verenigingsleven, mijnverleden, de blaasmuziek en een ondernemende geest, waren daarbij doorslaggevende factoren om als stad in de uitzending terecht te komen”, vertelt wethouder Tim Weijers (Stadsmarketing & Toerisme).

Aangezien de blaasmuziek elders in Nederland vaak niet zo bekend is als in Limburg, wilde het RTL-team eerst een indruk krijgen van de mogelijkheden in het coronatijdperk. Een Facebookfilmpje, gemaakt door burgemeester Petra Dassen tijdens de ontvangst van de gedecoreerden in juli, bood daarbij uitkomst. Een koperensemble van de Koninklijke Harmonie Kerkrade speelde destijds England’s Heritage en dit stuk zet precies het sfeertje neer dat de All You Need-regisseur wilde hebben!

Het filmpje leverde de muzikanten Luc Scholtes (trombone), Stan Hoofs (trompet), Frank Kramer (tenorsaxofoon), Jos Paulissen (hoorn) en Jean Noël (bastuba) een optreden in All You Need is Love op: “Het was niet eenvoudig om tijdens de ijskoude opnamedag bij Chateau Neercanne zuiver te blijven musiceren, maar het is ons toch gelukt”, aldus Jean Noël, die ook nog tal van wenteltrappen bij het terrassenkasteel moest trotseren met zijn zware bas.

All You Need is Love kerstspecial is te zien op kerstavond 24 december om 20.30 uur op RTL4. Naast het Koninklijk Harmonieorkest Kerkrade werken ook het St. Catharinagilde Holz-Rolduc, schutterij Sint Sebastianus Spekholzerheide en ruitersport centrum De Groene Vallei mee aan de uitzending.

Beeld: Endemol Shine Nederland

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 23 DEC 2020 - 09:53
Laatste update: 23 DEC 2020 - 10:00