BLOW! by WMC haalt topbigband naar Kerkrade

BLOW! by WMC haalt topbigband naar Kerkrade

De Bigband der Bundeswehr is de headliner tijdens BLOW! by WMC Kerkrade. Het festival zou aanvankelijk over meerdere dagen plaatsvinden. Vanwege de coronabeperkingen is het programma omgevormd tot een gratis toegankelijk avondvullend concert op vrijdag 3 september. Op het affiche staan verder de Utrechtse Hillsback Brassband en de jonge zangeres Emma Kok.

Binnen de huidige regelgeving is er voor de organisatie op dit moment geen mogelijkheid om een volwaardig, driedaags festival te organiseren. “Gezien de huidige maatregelen is dit de beste optie voor BLOW! 2021,” zegt Marcel Andriolo, General Manager van WMC. “Op deze manier kunnen we toch het BLOW!-gevoel vasthouden en een mooie avond organiseren.” Voor het concert op 3 september vrijdagavond kunnen bezoekers zich online aanmelden en krijgen ze op het terrein een vaste plek toegewezen. Er zijn maximaal 750 plekken beschikbaar. Deelnemers aan de wedstrijd BLOW! to Woodstock, die zou plaatsvinden op zaterdag 4 september, mogen hun deelname doorschuiven naar de wedstrijd Copa Capella tijdens het Wereld Muziek Concours volgend jaar.

Muzikaliteit
De wereldberoemde Bigband der Bundeswehr, onderdeel is van de Duitse defensie, speelt een twee uur durende set in het Stadspark. Het gezelschap staat niet alleen bekend om zijn ongekende muzikaliteit, maar ook vanwege zijn knallende show. Dansbare swing, heerlijke pophits en stampende rock, alle registers worden opengetrokken. Overigens is de Bigband der Bundeswehr geen onbekende voor Kerkrade. Tijdens het Wereld Muziek Concours van 1993 stond de band ook al eens op het podium van de Rodahal.

Hillsback Brassband speelde vorig jaar tijdens de livestream van de eerste editie van BLOW! to Woodstock de sterren van de hemel. Bewapend met keiharde toeters, vlijmscherp slagwerk en oorverdovende percussie komen de Utrechtse muzikanten nu live in Kerkrade in actie. Hillsback Brassband opent de concertavond met een fijne mix van traditionele New Orleans Jazz en rauwe brass.

De jonge zangeres Emma Kok won begin juni met overtuiging het RTL-programma The Voice Kids. Met het nummer A Moment Like This van Kelly Clarkson blies ze jury en publiek finaal van de sokken. Ze was in één klap een bekende naam in heel Nederland. Tijdens BLOW! verzorgt ze een gastoptreden met de Bigband der Bundeswehr.

Gratis aanmelden voor BLOW!: KLIK HIER.

Op de foto: Met de Bigband der Bundeswehr haalt WMC een topbigband naar Kerkrade.

Foto: Aanlevering WMC.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 26 AUG 2021 - 10:59