BLOW!: veelzijdig festival voor jong én oud!

BLOW!: veelzijdig festival voor jong én oud!

Het festival BLOW! by WMC Kerkrade is het veelzijdige blaasmuziekfesitval voor jonge en oud. Blok alvast zaterdag 31 augustus en zondag 1 september in je agenda. De locatie van het festival is dit jaar het sfeervolle Stadspark in Kerkrade.

Festival BLOW! by WMC staat voor vernieuwing en verjonging in de blaasmuziek en richt zich op een brede doelgroep in de (eu)regio. Dit maakt Kerkrade in het weekend van 31 augustus en 1 september niet alleen binnen Nederland een culturele en muzikale hotspot, maar ook een volwaardige klankstad voor de blaasmuziek.

DWARSDOORSNEDE
BLOW! by WMC presenteert een hip programma met een kleurrijke dwarsdoorsnede van wat blaasmuziek te bieden heeft. “Tijdens het BLOW! by WMC-weekend laten we het publiek weer kennis maken met veel verschillende genres,” zegt artistiek manager Björn Bus. “Denk aan Böhmisch-Mährisch, pop, jazz en funk. Deze genres passen perfect in de formule van BLOW! waarmee we willen laten zien hoe breed de blaasmuziek kan zijn.”

COOLE WIND
Op 31 augustus waait er een uiterst coole wind door Kerkrade! Vanaf 12.30 uur spelen Happaranka (Duitsland), Smelly Kitchen (Nederland), Southbrass (Oostenrijk), Marshall Cooper (Duitsland) en diverse kapellen. Zondag 1 september is het al Klankstad Kerkrade wat klok slaat met om 11.00 uur Frühshoppen met de Böhmerwaldkapel Schinnen en gedurende de hele dag optredens van Kerkraadse verenigingen.

VRIJWILLIGERS
Directeur-bestuurder Bart Van der Roost: "Ik ben erg blij dat we zo’n fantastisch programma hebben kunnen samenstellen en dit met zoveel partners kunnen realiseren. Niet in de laatste plaats samen met onze vrijwilligers. Het is de ideale manier om de zomer af te sluiten en om ook in de tussenjaren van het WMC aanwezig te zijn in ons Kerkrade!”

PARTNERS
Festival BLOW! by WMC wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Kerkrade, Provincie Limburg, het Fonds voor Cultuurparticipatie, Visit Zuid-Limburg en Klankstadfederatie Kerkrade.

Praktisch
BLOW! by WMC | zaterdag 31 augustus en zondag 1 september | Stadspark Kerkrade | tickets klik: https://blowbywmc.nl/tickets/ 

Foto: BLOW! presenteert een dwarsdoorsnede van wat blaasmuziek te bieden heeft.

Wil je jouw concert of activiteit ook zo uitvoering belicht zien op het multimediale platform KNMO Klankwijzer? Informeer naar de mogelijkheden via redactie@klankwijzer.nl

Gepubliceerd: 28 MEI 2024 - 14:52
Laatste update: 12 JUN 2024 - 07:58