Boeien en binden thema van tweede Musidag bij Musidesk

Boeien en binden thema van tweede Musidag bij Musidesk

Musidesk Rijnbrink , de professionele partner voor de amateurmuziek in (Oost) Nederland, houdt zaterdag 9 februari de tweede editie van de Musidag!

Deze informatie-/inspiratiedag is bestemd voor iedereen die in welke functie dan ook betrokken is bij de amateurmuziekwereld. Het thema is Boeien en Binden. Dus ook leden van muziekverenigingen en individuele muziekbeoefenaars zijn welkom bij de diverse gratis toegankelijke activiteiten.

Het programma omvat diverse workshops/inspiratiesessies met actuele onderwerpen rondom het centrale thema. Een overzicht:

Workshop Spelenderwijs: voor verenigingen die aansluiting willen zoeken bij muziekprojecten op de basisschool. Het SpelenderwijsOrkest is het antwoord op de kloof tussen binnenschoolse muziekprojecten en de buitenschoolse werkelijkheid. In deze workshop legt Robert Hootsen (muziekdocent en dirigent) aan de hand van verschillende vormen van Spelenderwijsorkesten uit hoe je samen kunt werken met een basisschool.

Workshop De bestuurder van morgen: Toon Peerboom neemt je mee in allerlei voorkomende aspecten van het besturen van een vereniging: hoe ga je efficiënt te werk, hoe krijg of onderhoud je goede banden met gemeente, provincie en andere instanties, hoe richt je je bestuurlijke blik op de toekomst?

Smaakverbreding: De jonge componist Tjeerd Nijhof gaat in op smaakverbreding en boeien en verbinden op basis van nieuwe gezichtspunten. Nijhof componeerde onder meer voor het Gelders Fanfare Orkest, Achterhoeks Fanfare Orkest en voor diverse films.

Identiteit en imago: Anton van Houten - één van de juryleden van het Hanzefestival - houdt zich beroepsmatig veel bezig met vragen rondom identiteit en imago. Aan de hand van prikkelende stellingen discussieer je mee over heilige huisjes, verwachtingen en nieuwe wegen. Hoe hou je leerlingen bij de vereniging betrokken? Welke plaats wil je als vereniging innemen in de huidige samenleving?

‘Help! Mijn orkest loopt leeg’: Veel dirigenten hebben te maken met een afnemende, scheefgroeiende of vergrijzende bezetting in hun orkesten. Ria Kornet begeleidt deze sessie over het maken van keuzes met betrekking tot repertoire en repetities. En de vraag of dit ook in overeenstemming is met je eigen artistieke aspiraties.

Bladmuziek bekijken en spelen: Je speelt misschien wekelijks van partijen die bij Musidesk vandaan komen. Op 9 februari ben je in de gelegenheid om verder kennis te maken met de omvangrijke bladmuziekcollectie die Musidesk in huis heeft. Zoals bladmuziek voor solisten of kleine ensembles. Of partituren inkijken of het werk geschikt is voor jouw orkest of leerlingen.

De inspiratiedag is gratis toegankelijk. De workshops duren circa drie kwartier. Ze zijn allemaal na elkaar geprogrammeerd zodat je ze allemaal kunt volgt. Het is wel handig als je even per e-mail aangeeft welke sessie je wilt volgen.

KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN

Gepubliceerd: 22 JAN 2019 - 16:59