Bomvolle Flambou geniet van Spavo 4 Kids

Bomvolle Flambou geniet van Spavo 4 Kids

Kinderen, ouders, grootouders, leerkrachten. Allen genoten ze afgelopen weekend met volle teugen van het muziekfestijn Spavo 4 Kids. In De Flambou in Surhuisterveen werd het muziekfestijn voor en door kinderen drie jaar na de laatste editie ‘eindelijk’ weer georganiseerd. Dat leverde een groot feest op.

Spavo 4 Kids wordt traditiegetrouw georganiseerd op de dag voor het Spavo Spring Concert. Op het ‘grote’ podium van het Spavo Spring Concert mochten kinderen van alle groepen van De Bernebrêge samen met brassband Blaast de Bazuin hun muzikale kunsten vertonen.

Dat leverde een bomvolle zaal en heel veel vrolijke gezichten op. Alle groepen van de Feanster basisschool hadden een lied ingestudeerd. Dat zongen ze samen met Blaast de Bazuin. Er waren zelfs ook groepen die een heuse dans hadden ingestudeerd, zoals de kleuters.
,,Wat was dit een prachtige avond’’, blikte directeur Betty Maat terug op Spavo 4 Kids. ,,Zó veel kinderen en zó veel enthousiasme. Geweldig.’’ Mede-organisator

Hennie Cnossen sloot zich daar bij aan. ,,Wat wás het mooi.’’
Spavo 4 Kids werd mede mogelijk gemaakt door de Vereniging Spavo en de Gemeente Achtkarspelen. Namens de gemeente waren de wethouders Max de Haan en Jouke Spoelstra bij het muziekfestijn aanwezig. Ook zij waren vol lof over de muziekavond. ,,We zijn de Vereniging Spavo en de gemeente Achtkarspelen erg dankbaar voor hun steun. Het is geweldig om zoveel kinderen en volwassenen te laten genieten van muziek’’, besloot Reinder Hamersma van de organisatie.

Foto: Organisatie/Mike Zwart

Gepubliceerd: 08 APR 2022 - 11:07