Brabantse bond start eigen slagwerkensemble

Brabantse bond start eigen slagwerkensemble

De commissie Show, Mars en Percussie van de Brabantse Bond van Muziekvereniging start een BBM-slagwerkensemble. Het projectensemble wordt samengesteld uit talentvolle muzikanten van Brabantse slagwerkverenigingen vanaf B/C-niveau of vergelijkbare speelervaring.

Met het project wil de BBM (jonge) muzikanten nieuwe uitdagingen aanbieden en bijdragen aan talentontwikkeling en muzikale verdieping. Doel is verder om de muzikanten inspiratie te bieden waarvan de thuisvereniging kan profiteren. Ook het creëren van muzikale vriendschappen binnen de Brabantse slagwerksector is een van de doelstellingen.

Het BBM-slagwerkensemble staat onder leiding van Etienne Houben (foto). Houben is geen onbekende in de slagwerkwereld. Hij componeerde vele werken voor slagwerkensemble en leidde vorige maand het slagwerkensembles van harmonie Concordia uit Obbicht naar de Nederlandse titel in de eerste divisie. Houben is verder een veelgevraagd jurylid en naast Concordia Obbicht ook muzikaal leider van Sint Gertrudis uit Sint Geertruid. Hij als percussionist verbonden aan de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen in België.

Dit eerste project staat in het teken van de oprichting van het BBM-slagwerkensemble. In een vijftal repetitiedagen wordt het ensemble voorbereid op een try-outconcert en een kick-off-concert. 

De organisatie is in handen van de commissie Show, Marching en Percussion van de BBM. De praktische organisatie wordt uitgevoerd door de ensemblechefs Marcel van Wensen en Rob van Doore.

Voor het premièreconcert wordt uitdagend repertoire op de lessenaar gelegd, dat past bij talentontwikkeling, een showcase is voor de slagwerkwereld en goed in het gehoor ligt bij het publiek. Het 30 minuten durende programma omvat in ieder geval het oorspronkelijk voor piano geschreven werk Asturias Leyenda van Isaac Albéniz. Dit werk wordt op marimba uitgevoerd door Marcel van Wensen. De rest van het programma wordt nog bekend gemaakt.

De repetities zijn op de zaterdagen 8 juni, 31 augustus, 28 september, 12 oktober en zaterdag 26 oktober, telkens van 9.30 tot 16.30 uur. De concerten zijn op zaterdag 26 en zondag 27 oktober.

Inschrijving en informatie: KLIK HIER

Gepubliceerd: 13 MAA 2019 - 21:22
Laatste update: 22 APR 2019 - 08:58